Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Kokoomus saa eniten ääniä pääkaupunkiseudun yrittäjiltä, perussuomalaiset perässä, mutta kaukana

Pääkaupunkiseudun yrittäjien ykköspuolue on kannatuksella mitattuna kokoomus, toiseksi suosituin puolue on perussuomalaiset ja kolmantena vihreät, kertoo pääkaupunkiseudulle kohdennettu Yrittäjägallup.

Kantar TNS toteutti pääkaupunkiseudulle kohdennetun Yrittäjägallupin alueen yrittäjäjärjestöjen toimeksiannosta. Kyselyyn vastasi viime joulukuussa 1 149 pienten ja keskisuurten yritysten omistajaa pääkaupunkiseudulta.

Yrittäjägallupissa kysyttiin, mitä puoluetta pk-yrittäjät äänestäisivät, jos eduskuntavaalit olisi pidetty kyselyn aikaan.

Kantaansa ei osannut tai halunnut sanoa 15 prosenttia kyselyyn vastanneista. Vain kaksi prosenttia yrittäjistä ei olisi äänestänyt lainkaan.

Kyselyssä kantansa kertoneista pääkaupunkiseudun yrittäjistä 40 prosenttia antoi äänensä kokoomukselle. Toiseksi suosituin puolue oli Perussuomalaiset 14 prosentin kannatuksella. Vihreää liittoa kannatti 9 prosenttia.

Tutkimuksen virhemarginaali on 2,9 prosenttiyksikköä suuntaansa.