Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kenestä Vantaan vuoden urheilija 2020? – Lukijat voivat äänestää omaa suosikkiaan

Vantaan viime vuoden parhaita urheilijoita palkitaan perinteisesti Vantaan liikuntagaalassa, joka järjestetään tällä kertaa etätilaisuutena ja esitetään Vantaa-kanavalla (vantaakanava.fi) maaliskuun 3. päivä kello 19 alkaen.

Gaalassa palkitaan tuttuun tapaan muun muassa Vantaan vuoden urheilija, vuoden urheiluteko, vuoden joukkue, vuoden tulokas ja vuoden valmentaja.

Vantaan Sanomien lukijoilla on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan vuoden urheilijaksi. Viimeinen äänestyspäivä on 21. helmikuuta. Löytyykö sinun suosikkisi ehdokaslistalta? Ehdokkaat ovat listalla satunnaisessa järjestyksessä, äänestyslomakkeen löydät jutun alta.

Ehdokkaat ovat:

Elias Kuosmanen. Helsingin Hakaa edustava vantaalainen sijoittui viime vuoden tammikuussa kreikkalais-roomalaisen painin EM-kisoissa 97 kg:n sarjassa viidenneksi.

Emmi Peltonen. Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden edustaja oli niin ikään tammikuussa taitoluistelun EM-kisoissa naisten yksinluistelussa viides omilla ennätyspisteillään.

Tuomas Määttä. Jääpallon Ruotsin mestari Edsbyns IF:ssä. Valittiin Ruotsin liigakauden 2019–2020 parhaaksi pelaajaksi ensimmäisenä suomalaisena ja toisena ei-ruotsalaisena kautta aikojen. Pelaa nyt habarovskilaisessa SKA Neftjanikissa ja on Venäjän liigan parhaita pelaajia.

Ville Lampinen. KU-58:n juoksija oli elokuussa Kalevan kisoissa mitaleilla jo kahdeksantena peräkkäisenä vuonna otettuaan 800 metrillä SM-hopeaa. 400 metrillä hän oli viides.

Leo Uusimäki . KU-58:n moniottelija oli Kalevan kisoissa kymmenottelussa hopealla. Helmi-maaliskuun vaihteessa hän voitti hallissa seitsenottelun Suomen mestaruuden.

L aura Manninen. KU-58:n kestävyysjuoksija voitti Vantaalla lokakuussa juostun naisten SM-maratonin ja oli Kalevan kisoissa 10 000 metrillä pronssilla. Paransi viime vuonna ikäluokkansa (N45) SE-lukemia yhdeksällä matkalla ja juoksi ikäluokassaan viisi maailman kärkitulosta.

Sanna Venäläinen. Vantaalainen crossfittaaja oli syyskuussa ainoana suomalaisnaisena mukana maailman 30 parhaan CrossFit Games -kilpailussa, jota pidetään epävirallisena MM-kisana.

Oona Siren. Sekä jalkapallon Kansallisessa liigassa että naisten Suomen cupissa hopeaa viime kaudella saavuttaneen Tikkurilan Palloseuran keskikentän primus motor. Palkittiin liigan parhaana keskikenttäpelaajana ja Vuoden syöttäjänä.

Aaro Tuominen. Voitti lokakuussa karaten SM-kisoissa kultaa sekä miesten alle 75-kiloisten sarjassa että avoimessa sarjassa. Viime vuodelta lisäksi Finnish Open Cupin voitto.

Jasmi Joensuu. Maajoukkueeseen noussut Vantaan Hiihtoseuran edustaja voitti viime vuoden helmikuussa SM-kisoissa vapaan hiihtotavan sprintissä pronssia ja oli marraskuun lopulla Rukan maailmancupissa naisten 10 kilometrin perinteisen kisassa toiseksi parhaana suomalaisena 23:s.

Oma valintasi. Voit halutessasi äänestää vuoden urheilijaa myös listan ulkopuolelta.

Vaikuta valintaan. Anna äänesi alla olevalla lomakkeella.