Jumbon Prismassa todettiin koronavirusrypäs – tiloissa työskennelleillä yli 30 tartuntaa

Jumbon Prismassa asioineiden asiakkaiden tartuntariski on ollut pieni, koska myymäläasiointi on lyhytkestoista. Myymälässä on pidetty hyvää huolta hygieniakäytännöistä sekä käytetty kasvosuojaimia, todetaan Vantaan kaupungin tiedotteessa. Arkisto/Sanna Jokela

Kauppakeskus Jumbon Prismassa työskennelleillä tehdyssä joukkoseulonnassa on todettu yhteensä 32 koronavirustartuntaa kolmen viikon aikana. Niistä kaksi on muuntoviruksen aiheuttamaa, mutta kaikista näytteistä ei vielä ole lopullisia tuloksia saatavilla.

Vantaan kaupunki tiedottaa, että kaikkien työntekijöiden seulontaan päädyttiin, koska tammikuun lopulla oli ilmennyt kahdeksan tartuntaa lyhyen ajan sisällä. Seulonnassa testattiin kaikki, jotka olivat työskennelleet marketin tiloissa 30. joulukuuta tai sen jälkeen. Testeissä kävi seulonnan aikana yhteensä yli 300 henkilöä.

Laajassa seulonnassa todetaan useimmiten myös sellaisia positiivisia näytteitä, jotka liittyvät jo aiemmin sairastettuun koronavirusinfektioon. Siten ne eivät ole tuoreita tartuntoja.

Viimeisen viikon aikana ei ole tullut ilmi uusia tapauksia.

Kaupungin tiedotteen mukaan tartuntojen kokonaismäärään on laskettu mukaan myös muita kuin Prisman omia työntekijöitä. Moni tartunnan saaneista ei ole ollut tartuttavuusaikanaan töissä Jumbon Prismassa.

Osa tartunnoista on todettu seulonnan yhteydessä ja osa muuten testiin hakeutuneilla. Ainakin muutama todetuista tartunnoista on peräisin todennäköisimmin muualta kuin työpaikalta. Kaikki tapaukset eivät ilmeisesti liity samaan tartuntaketjuun.

Vantaan tartuntatauti- ja hygieniayksikkö arvioi, että Jumbon Prismassa asioineiden asiakkaiden tartuntariski on ollut pieni. Myymäläasiointi on luonteeltaan lyhytkestoista ja siellä on pidetty hyvää huolta hygieniakäytännöistä sekä käytetty kasvosuojaimia.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut