Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL opastaa: Näin vietät talvilomaa koronaturvallisesti – Tartuntariski olemassa kaikkialla Suomessa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että talvilomaa vietettäisiin vain oman lähipiirin kesken ja vältettäisiin väkijoukkoja. THL muistuttaa tiedotteessaan, että tartuntariski on olemassa tällä hetkellä kaikkialla Suomessa ja että matkustaminen lisää riskiä viruksen leviämiselle.

THL:n mukaan talvilomasta on turvallisinta nauttia ulkosalla. Riski saada koronavirustartunta esimerkiksi hiihtoladulta, metsästä tai pulkkamäestä on pieni.

– Tänä vuonna kannattaa pohtia, olisiko hiihtoloman vietto omilla kotikulmilla lähipiirin kesken ulkoillen mahdollista, sanoo THL:n johtaja Mika Salminen tiedotteessa.

Sen sijaan isolla kaveriporukalla juhliminen hiihtokeskuksessa pitäisi tänä vuonna jättää väliin. Tartuntariski pienenee huomattavasti, kun viettää aikaa mökillä tai hotellissa oman lähipiirin seurassa.

– Baarit, yökerhot ja after ski ovat riskipaikkoja, joissa etäisyyksien pitäminen voi olla vaikeaa, Salminen toteaa tiedotteessa.

Jos koronavirustaudin oireita ilmenee, loma pitäisi peruuttaa kokonaan ja hakeutua välittömästi testiin.