Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kyselytutkimus: Yksi ongelma toistuu taloyhtiöiden kokouksissa ylitse muiden – Puolet puheenjohtajista pitää saamaansa kritiikkiä kohtuuttomana

Taloyhtiöiden kokouksissa toistuu yksi asukkaiden mieltä painava asia ylitse muiden: asumisen kustannukset, kuten vastikkeet. 55 prosenttia energiayhtiö Helenin teettämän kyselytutkimuksen vastaajista sanoo, että kustannukset ovat yleisin kokouksissa käsiteltävä aihe.

Kokouksissa puidaan paljon myös roskakatoksen sotkuisuutta (24 prosenttia), lämmitysasioita (23 prosenttia) ja hiljaisuuden rikkomista tai muuta naapureiden meluisuutta (21 prosenttia).

Taloyhtiöiden kokoukset sujuvat kyselyn mukaan pääosin hyvin: kaikista vastaajista noin kolme neljäsosaa kokee taloyhtiön kokouksissa olevan hyvä yhteishenki, pitää naapureiden kanssa juttelua mukavana, on mielissään kokouksissa tehtyihin päätöksiin ja kokee saavansa niissä äänensä kuuluviin.

Hallituksen puheenjohtajilla on kuitenkin toisenlainen kokemus: lähes kaksi kolmesta kokee usein olevansa kokouksessa ahdistuneita. Lisäksi noin puolet (49 prosenttia) puheenjohtajista pitää hallituksen saamaa kritiikkiä kohtuuttomana, kun taas rivijäsenistä tätä mieltä on vain noin kaksi kymmenestä (22 prosenttia).

Puheenjohtajista yli useampi kuin joka kolmas (37 prosenttia) ja varapuheenjohtajista kolme viidestä (57 prosenttia) jopa keksii usein tekosyitä välttyäkseen osallistumiselta. Rivijäsenistä näin ajattelee yksi viidestä (21 prosenttia) ja hallituksen ulkopuolisista kokousten vakio-osallistujista runsaat yksi kymmenestä (15 prosenttia).

– Syynä voi olla vakiintuneiden käytänteiden puuttuminen ja siitä seuraava epävarmuus: jokainen taloyhtiö on erilainen, kommentoi Helenin markkinointi-, viestintä- ja asiakaskokemusjohtaja Sohvi Salmelin tiedotteessa.

Helen teetti asunto-osakeyhtiöiden osakkaiden ja vaikuttajien mielipiteitä kartoittavan kyselytutkimuksen joulukuussa 2020.

Tiedot keräsi tutkimusyritys nSight Dynatan verkkopaneelissa 1 000 vastaajan otoksella. Tutkimusvastaajat rekrytoitiin kuluttajapaneelista.