Vestran korpi palautetaan luonnontilaan ensimmäisenä suoalueena Vantaalla – harvennustyöt tehdään helmikuussa

Vestran korpi Vantaalla ennallistetaan. Kuvassa ennallistetaan Kiteen Juutinsuota ummistamalla ja patoamalla vanhoja metsäojia. Arkisto/Jari Silvennoinen

Vantaan kaupunki tiedottaa ennallistavansa Keimolassa sijaitsevan Vestran korpialueen harvinaisen elinympäristön luonnontilaan. Kaupungin omistama alue on kooltaan 3,6 hehtaarin kuivunut suo.

Vestran korpi on Vantaalla ensimmäinen ennallistettava suoalue.

Alue on ollut lehtokorpea, joka on uhanalainen suotyyppi, mutta rehevä puustoinen suo on ojitettu puunkasvun lisäämiseksi noin 40 vuotta sitten.

Suon palauttaminen luonnontilaa vaatii puuston voimakasta harventamista ja sinne kaivettujen ojien täyttämistä. Silloin vesi ei enää virtaa pois ojia pitkin ja maa pystyy jälleen pidättämään vettä.

Harvennuksessa jätetään jäljelle kaikki tervalepät, joiden määrä on vähentynyt merkittävästi. Koivuja ja kuusia puolestaan kaadetaan, koska ne ovat ojituksen vuoksi runsastuneet.

Korven harvennustyöt tehdään helmikuussa ja ojat täytetään loppukesällä.

Suon ennallistumiseen kuluu jopa kymmeniä vuosia.

Vestran korven länsipuolella sijaitsee luonnonsuojelulailla rauhoitettu Natura-alue, jolla on soita, lehtoja ja vanhaa metsää.

Rahoitusta ennallistamiseen Vantaa saa Ympäristöministeriön Helmi-elinympäristöohjelmasta.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut