Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Parveketupakointikieltoa on Vantaalla hakenut 32 taloyhtiötä - "Kiellon valvominen on hyvin vaikeaa"

Vuonna 2016 tehdyn tupakkalain uudistuksen jälkeen taloyhtiö voi hakea parveketupakointikieltoa terveydensuojeluviranomaiselta. Kiellon hakemisesta päättää yhtiökokous.

Vantaalla parveketupakointikieltoa on lakiuudistuksen jälkeen hakenut 32 taloyhtiötä, kertoo Vantaan ympäristökeskuksessa työskentelevä terveysinsinööri Kari Grönberg.

Kieltoa valvoo sen myöntänyt viranomainen.

– Kiellon valvominen on hyvin vaikeaa, myöntää Grönberg.

Kahdesta Vantaalle määrätystä parveketupakointikiellosta on tehty valvontapyyntö eli taloyhtiöstä on tullut ilmoitus, etteivät kaikki noudata kieltoa.

– Saadessamme tiedon siitä, että kieltoa rikotaan, teemme kohteeseen tarkastuskäyntejä. Emme kuitenkaan voi olla koko aikaa paikalla, joten vaikeaahan parveketupakointikiellon rikkomisen todentaminen on, terveysinsinööri Grönberg kommentoi.

Parveketupakointikiellon valvominen on hyvin vaikeaa.

Parveketupakointi on paloriski, muistuttaa vanhempi palotarkastaja Anette Aschan Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Pelastustoimen onnettomuustilastojen mukaan vuosina 2015–2019 parvekkeelta alkunsa saaneista rakennuspaloista tai rakennuspalovaaroista yli puolessa arvioitiin syttymissyyksi savuke tai muu tupakka.

– Parvekkeella tupakoitaessa on huomioitava, ettei tupakka tai tulitikku jää kytemään, Aschan sanoo.

Lue myös: Asukkaat sisustavat parvekkeitaan hyvinkin persoonallisesti – Mitä siihen sanoo laki?