Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena | Raitiovaunu saa odottaa – Kuka todella uskoo ratikan tuovan tuloja?

Kirjoittajien mielestä rahat on käytettävä vantaalaisten hyvinvointiin, ei ratikkaan.

Vantaan kaupunginjohtaja totesi valtuuston tammikuisen istunnon aloituspuheessaan, että 90-luvun laman lapsien pahoinvointi on verrattavissa koronan aiheuttamaan nykytilanteeseen.

Mielenterveyspalvelujen jonot ovat kasvaneet. Terveyspalvelut sakkaavat, kotihoito kaipaa henkilökuntaa, lastensuojelun jonot kasvavat. Korona koettelee lähes jokaista taloutta ja yksilöä. Lapset eivät ole päässeet kouluihin, eivätkä harrastuksiinsa. Vanhemmat ovat menettäneet työnsä, yrittäjät tulonsa.

Ratikan maalaillaan ehkäisevän segregaatiota ja tuovan miljoonia. Segregaation ehkäisy on varsin epärealistinen väite. Entäpä ne maalaillut miljoonat, joita kaupunki kyllä kipeästi tarvitsee. Kuka todella uskoo raitiovaunun tuovan tuloja? Milloin ja kenelle? Heillekö, jotka koronasta eniten ovat kärsineet? Mielenterveyspalveluita tarvitseville, masennuksesta kärsiville ihmisille? Vai lapsilleko, jotka joutuvat kokemaan perheväkivaltaa?

Tällä hetkellä meillä ei ole varaa ratikkaan. Rahamme on käytettävä vantaalaisten hyvinvointiin. On priorisoinnin ja arvovalintojen aika. Raitiovaunu saa odottaa!

Tiina Tuomela, Tanja Vahvelainen, vaaliehdokkaat (kd.), kaupunginvaltuutetut