Vaaliareena: Raitiovaunu saa odottaa – Kuka todella uskoo ratikan tuovan tuloja?

Tällä hetkellä Vantaalla ei ole varaa ratikkaan ja on arvovalintojen aika, kirjoittajat linjaavat. Arkisto/Johanna Erjonsalo

Kirjoittajien mielestä rahat on käytettävä vantaalaisten hyvinvointiin, ei ratikkaan.

Vantaan kaupunginjohtaja totesi valtuuston tammikuisen istunnon aloituspuheessaan, että 90-luvun laman lapsien pahoinvointi on verrattavissa koronan aiheuttamaan nykytilanteeseen.

Mielenterveyspalvelujen jonot ovat kasvaneet. Terveyspalvelut sakkaavat, kotihoito kaipaa henkilökuntaa, lastensuojelun jonot kasvavat. Korona koettelee lähes jokaista taloutta ja yksilöä. Lapset eivät ole päässeet kouluihin, eivätkä harrastuksiinsa. Vanhemmat ovat menettäneet työnsä, yrittäjät tulonsa.

Ratikan maalaillaan ehkäisevän segregaatiota ja tuovan miljoonia. Segregaation ehkäisy on varsin epärealistinen väite. Entäpä ne maalaillut miljoonat, joita kaupunki kyllä kipeästi tarvitsee. Kuka todella uskoo raitiovaunun tuovan tuloja? Milloin ja kenelle? Heillekö, jotka koronasta eniten ovat kärsineet? Mielenterveyspalveluita tarvitseville, masennuksesta kärsiville ihmisille? Vai lapsilleko, jotka joutuvat kokemaan perheväkivaltaa?

Tällä hetkellä meillä ei ole varaa ratikkaan. Rahamme on käytettävä vantaalaisten hyvinvointiin. On priorisoinnin ja arvovalintojen aika. Raitiovaunu saa odottaa!

Tiina Tuomela, Tanja Vahvelainen, vaaliehdokkaat (kd.), kaupunginvaltuutetut

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut