Entinen tv-kasvo Jorma Pulkkinen, 81, sai koronarokotteen – Rokotusajan saaminen oli hankalaa

– Hirmu hyvä homma, toteaa entinen tv-kasvo Jorma Pulkkinen, 81, saatuaan juuri Pfizerin koronarokotteen vasempaan olkavarteensa. Todennäköisesti hän hymyilee suojamaskin takana.

Pulkkinen haluaa olla kannustava esimerkki kaikille niille, jotka kuuntelevat tänäänkin ajanvarauspuhelimen tympeää nauhoitetta siitä, että aikoja ole.

Lue vielä:

Vantaalla rokotusvuorossa tänä vuonna 80 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat

Hänen lisäkseen Sanomalassa rokotettiin maanantaina noin 700 vantaalaista. Viimeiset piikit pistetiin kello 19.30.

Hiekkaharjun rokotuspisteessä rokotteen sai noin 200 60– 69-vuotiasta riskiryhmään kuuluvaa.

Helppoa rokotusajan saaminen ei ollut Pulkkisellekaan.

– Yritin viikon verran saada aikaa puhelinajanvarauksen kautta onnistumatta. Lopulta poika avasi minulle verkkopankin ja varasi rokotusajan sähköisestä palvelusta.

Verkkoajanvaraus vaatii sähköistä tunnistautumista esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla. Jos sähköinen tunnistautuminen ei ole käytössä, ainoa vaihtoehto saada rokoteaika on soittaa ajanvarauspuhelimeen.

Pulkkisen vaimo jatkoi sinnikkäästi yrittämistä puhelinpalvelun kautta ja lopulta tärppäsi: hän sai jätettyä takaisinsoittopyynnön. Takaisin soittanut hoitaja antoi rokotusajan ensi viikolle.

– Sitten tullaan uudestaan, Pulkkinen toteaa.

Pulkkinen on aiemmin arvostellut rokotuksesta tiedottamista:

Tv-legenda soimaa Vantaan tiedotuspolitiikkaa – "Ikäihmisille ei ole tullut mitään tietoa koronarokotuksista"

Pulkkiset ovat olleet rokotuksen kanssa tulisilla hiilillä, sillä heidän on määrä myydä Espanjassa sijaitseva asuntonsa huhtikuussa. Kaupat on jo sovittu ja asunto on saatava tyhjäksi määräpäivään mennessä.

Pulkkinen osti lentoliput huhtikuun alkuun kuvitellen, että hän ehtii saada toisen rokotteen ennen reissua. Sitten ohjeistus muuttui: toisen rokotteen saakin vasta kolmen kuukauden päästä.

Pulkkinen tiedustelee vielä rokotuspisteellä, voisiko tällaisen syyn vuoksi saada 2. rokotteen aikaisemmin.

– Valitettavasti ei onnistu. Sännöt ovat kaikille samat. Rokotusannosten väliä pidennettiin koko Suomessa, jotta mahdollisimman moni saisi mahdollisimman pian ensimmäisen rokotteen, osastonhoitaja Anni Paasikoski pahoittelee.

Pulkkinen tyytyy vastaukseen ja aikoo asuntokaupoille Espanjaan yhden rokotusannoksen voimalla.

Lue vielä:

Vantaalainen Tomi Pulkkinen on tuttuakin tutumpi näky Formula 1 -kisojen varikkoalueilla – kuvannut huippukuljettajien haastatteluja televisioon yli 20 vuotta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut