Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalaisnuoret saavat eväitä oman tulevaisuuden suunnitteluun – kaupungin etätyöpajat antavat opintovalmennusta sekä mahdollisuuden korottaa kouluarvosanoja ja tutustua erilaisiin kädentaitoihin

Nuoret pääsevät korona-ajasta huolimatta mukaan Vantaan kaupungin työpajoihin, jotka toimivat nyt etäyhteyksien välityksellä. Jakson ensimmäinen tapaaminen omaohjaajan kanssa toteutetaan kuitenkin kasvokkain.

Nuorten työpajojen etävalmennus valmistaa nuorta tulevaisuuden opiskeluun ja työskentelyyn, josta osa tapahtuu todennäköisesti normaaliaikoinakin verkon välityksellä.

Etävalmennukseen kuuluu muun muassa omien vahvuuksien etsimistä, itsearviointia, terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä harjoituksia ja tulevaisuuden suunnitteluun sekä ammatin valintaan ja työnhakuun liittyviä tehtäviä.

Lisäksi nuoren kanssa keskustellaan tehtävistä ja hän saa niistä palautetta.

Tarjolla on myös opintovalmennusta ja erityisopettajan johdolla on mahdollista korottaa peruskoulun arvosanoja. Samoin voi valmistautua ja osallistua hygieniapassikokeeseen.

Valikoimia jatkavat kädentaito-, keittiö ja kodinkunnostusteemaiset pajat. Esimerkiksi kodinkunnostuspajalla on katsottu remonttisarjaa ja tutustuttu edullisiin pienten tilojen sisustusremontteihin sekä valtavirrasta poikkeaviin elämäntapoihin.

– Kun muut palvelut ovat rajoitetusti avoinna ja ihmisten kohtaamiset vähentyvät, työpajat ovat nuorille aikuisille tärkeä osa arkea. Epävarmuuden keskellä on hyvä, että nuorella on pysyvä kontakti omaohjaajaan ja muihin nuoriin, nuorten työpajojen esimies Susanna Salmela korostaa kaupungin tiedotteessa.

Lisätietoja työpajoista voi kysyä nuorisoneuvojilta, jotka voivat pitää myös henkilökohtaisia pajaesittelyitä: nuorisoneuvojat@vantaa.fi.