Päätös: Petikon golfkenttää rakentanut Vantaan Golfpuisto Oy ei syyllistynyt petosrikokseen

Tutkintapyyntö liittyi Petikon golfkentän lisäosan eli takaysin rakentamistöiden aikana alueelle tuotuihin maamassoihin. Tiina Örn

Tiina Örn

Petikon golfkentän rakentaminen ja kenttää rakentanut Vantaan Golfpuisto Oy ovat olleet otsikoissa sen jälkeen, kun kesällä 2018 selvisi, että kentälle on kuljetettu valtavia massoja maata.

Vantaan Sanomat uutisoi asiasta torstaina 14. kesäkuuta 2018. Myöhemmin samana päivänä Vantaan kaupunginjohtaja jätti poliisille tutkintapyynnön siitä, onko Vantaan Golfpuisto syyllistynyt törkeään petosrikokseen ja törkeään ympäristön turmelemisrikokseen maamassoja läjittäessään.

Itä-Uudenmaan poliisi on saanut petosrikoksen osalta tutkintansa päätökseen. Torstaina 18. helmikuuta annetussa päätöksessä todetaan, ettei asiassa ole tapahtunut petosrikosta.

Päätöksen perusteena mainitaan muun muassa se, että petosrikos edellyttäisi tahallista erehdyttämistarkoitusta jo sopimuksen tekovaiheessa. Sellaisesta ei poliisille toimitetun ja poliisin hankkiman materiaalin perusteella löydy näyttöä.

Petosrikoksen tunnusmerkistön täyttymiseksi ei riitä se, että toiminnan kuluessa on menetelty vastoin sopimusta. Sopimusrikkomuksista vahingonkärsijä voi kuitenkin harkintansa mukaan käynnistää siviilioikeudellisen prosessin.

Ympäristön turmelemisrikoksesta ei ole vielä tehty päätöstä ja siltä osin asia etenee syyteharkintaan.

Lue myös:

Vantaan golfkenttäkohu paisuu: Laittomista maakuormista paljastui lyijyä, arseenia ja öljyä – tältä kentällä näyttää nyt

Petikon kohukentän golfseura lopettaa toimintansa kokonaan

Petikon kohukentällä ei olekaan myrkkymaita – "Puhe myrkyistä on ollut kaupungin puhetta, johon media on tarttunut"

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut