Vantaalaiskuvaajan poro päätyi saksalaislehden kanteen – Korson Kulokukkulakin komeilee nyt maailmalla

Suomalaisporo päätyi korsolaisen Roni Niemisen kuvaamana saksalaisen valokuvauslehden kanteen. Roni Nieminen
Leena Koivisto

Leena Koivisto

Korsolainen Roni Nieminen sai alkuvuodesta yllättävän yhteydenoton Saksasta. Hänen ottamansa valokuva haluttiin valokuvaukseen erikoistuneen aikakauslehden Foto Magazinen kanteen

Lehti oli innostunut erityisesti Niemisen Instagramissa julkaisemasta Levillä napatusta porokuvasta, ja nyt poron huurteinen turpa tervehtiikin lukijaa lehden helmikuisen numeron kansisivulla.

Sen lisäksi julkaisuun otettiin Niemiseltä kolme talvisissa olosuhteissa otettua maisemakuvaa. Niistä suurimpana julkaisun sisäsivuilla komeilee kokosivun mitalla Korson Kulomäessä sijaitsevan täyttömäen, Kulokukkulan, huippu.

– Tämä on itselleni iso juttu ja ensimmäinen kerta, kun kuviani on julkaistu missään lehdessä, Nieminen iloitsee.

Roni Niemisen kuva Kulokukkulalta pääsi niin ikään saksalaislehteen. Roni Nieminen

Saavutus on merkittävä jo sikäli, että valokuvausta harrastanut Nieminen hankki ensimmäisen järjestelmäkameransa vasta kolme vuotta sitten.

– Halusin vangita kuviin revontulia, vaikka eihän se täällä etelässä kovin helppoa ollut, hän naurahtaa.

Poikkeuksellista asiassa on myös saksalaisjulkaisun kiinnostuksen herääminen somen kautta.

– Sieltä kerrottiin, että näin tapahtuu erittäin harvoin ja että he bongailevat kuvaajia paljolti erilaisista näyttelyistä.

Polte valokuvaukseen on Niemisellä kasvanut viime aikoina niin suureksi, että kalusto on edelleen päivittynyt ja harrastus muuttunut ammatiksi.

– Valokuvaan nyt täysipäiväisesti ja perustin toiminimen joulukuussa.

Aika ei ole työhön kaikkein otollisin, mutta Nieminen toivoo, että kevään etenemisen ja koronan hellittämisen myötä tilanne paranee. Syksyllä hän teki koulu- ja päiväkotikuvauksia

– Sieltä kuitenkin siirrettiin paljon sovittuja aikoja myös kevääseen. Alkuvuonna ovat työllistäneet asuntovalokuvaukset ja satunnaiset juhlakuvaukset.

Kotikonnuillaan Nieminen on kuvannut Kulomäen lisäksi muun muassa Tussinkoskea. Suomen parhaimmat kuvauskohteet löytyvät hänen mukaansa kuitenkin Kuusamosta.

– Sinne olen viikonloppuna lähdössä, kun tuli sieltä hankittua mökkikin, jota lähden laittelemaan.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut