Rahoituspalveluja tarjoavan firman toiminta poliisin tutkintaan – Suomen Pankki ja Finanssivalvonta varoittavat

Poliisin tietojen mukaan Wiseling Oy -nimisellä yrityksellä ei ole mitään kontaktia Suomeen. Jussi Vehkasalo/ESM:n arkisto

Helsingin poliisi tutkii rahoituspalveluja tarjoavan Wiseling Oy -nimiseen yritykseen liittyvää toimintaa. Poliisin tietojen mukaan yrityksellä ei ole mitään kontaktia Suomeen, eikä yrityksen taustalla oleteta olevan suomalaisia henkilöitä, vaikka yrityksen sivuilla näin on väitetty, sanotaan poliisin tiedotteessa.

Myös Finanssivalvonta ja Suomen Pankki varoittivat Wiselingin toiminnasta 22. helmikuuta. Finanssivalvonnan tiedotteen mukaan yhtiöllä ei ole Finanssivalvonnan lupaa sijoituspalveluiden tarjoamiseen. Finanssivalvonta on vastaanottanut poikkeuksellisen paljon Wiselingin toimintaa koskevia tiedusteluja, joista useimmat ovat kohdistuneet yhtiön tarjoamiin palveluihin, toiminnan luotettavuuteen ja toimilupaan.

Finanssivalvonnan näkemyksen mukaan yhtiö tarjoaa lain vastaisesti sijoituspalveluja rahoitusvälinein ilman Finanssivalvonnan myöntämää toimilupaa.

– Sellaisten sijoituspalveluiden tarjoaminen, joiden kautta asiakas voi sijoittaa eri tyyppisiin rahoitusvälineisiin, edellyttää aina Finanssivalvonnan myöntämää toimilupaa, jota Wiseling Oy:llä ei ole, sanotaan Finanssivalvonnan tiedotteessa.

Yhtiön rekisteröinti kaupparekisteriin tai yritys -ja yhteisötietojärjestelmään eivät korvaa tätä toimilupaa eivätkä oikeuta tarjoamaan näitä palveluita. Yhtiöllä ei myöskään ole toimintaa rekistereihin kirjatussa osoitteessa Suomessa.

Finanssivalvonta kehottaa olemaan varovainen ja välttämään kyseisen yhtiön tarjoamia rahoituspalveluja. Jos asiakas on kärsinyt taloudellisia menetyksiä yhtiön toimintaan liittyen, Finanssivalvonta kehottaa kääntymään asiassa paikallisen poliisin puoleen.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut