Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinki-Vantaan lentoaseman saatto- ja noutoliikenne keskitetään T1:een – uusi pääsisäänkäynti aukeaa joulukuussa

Takseilla ja yksityisautoilla liikkuvat matkustajat lähtevät lentoasemalta ja saapuvat sinne terminaali yhden eli T1:n aulan kautta ensi tiistaista, 2. maaliskuuta lähtien. Autoilla ei enää sen jälkeen pääse ajamaan T2:n eteen, tiedottaa Finavia.

Uudet järjestelyt eivät koske bussien, invataksien eivätkä junien matkustajia.

Ensi joulukuuhun asti lentokentän taksiasema sijaitsee T1:n ulko-ovien edessä. Yksityisautoilla voi myös hetkeksi pysähtyä T1:n edustalla ja jättää matkustajan kyydistä.

Finavian pysäköinnin ja taksiliikenteen asiakkuuspäällikkö Jukka Isomäki suosittelee tiedotteessa, että matkustajaa vastaan tuleva veisi autonsa pysäköintihalli P3:een.

– Tilaa on aina ja eikä tarvitse stressata paikan etsimisen, pysäköintikieltojen tai parkkisakkojen pelossa. Matkustajaa voi rauhassa odotella joko autossa tai T1:n kohtaamispisteellä, Isomäki sanoo.

Koska kaikki lennot on koronapandemian vuoksi keskitetty toistaiseksi T2:een, sinne pääsee T1:stä kävellen yhdyskäytävää pitkin. Matkaa on noin 300 metriä. Matkustajia noutavia ja saattavia pyydetään kuitenkin odottamaan T1:ssä.

Väliaikaiset saatto- ja noutoliikenteen järjestelyt kestävät joulukuuhun asti. Silloin avataan lentoaseman uusi pääsisäänkäynti.

Isomäki kertoo, että T2:n laajennustöiden valmistuminen nopeutuu nyt, kun uuden taksiaseman rakennustyöt voidaan aloittaa vuotta suunniteltua aiemmin. Rakennustöille on tilaa, koska matkustaja- ja lentomäärät ovat pudonneet koronatilanteen vuoksi.

Uusi sisäänkäynti liittyy Helsinki-Vantaan vuoteen 2023 jatkuvaan kehitysohjelmaan.