Helsinki-Vantaan lentoaseman saatto- ja noutoliikenne keskitetään T1:een – uusi pääsisäänkäynti aukeaa joulukuussa

Takseilla ja yksityisautoilla liikkuvat matkustajat lähtevät lentoasemalta ja saapuvat sinne terminaali yhden eli T1:n aulan kautta ensi tiistaista, 2. maaliskuuta lähtien. Autoilla ei enää sen jälkeen pääse ajamaan T2:n eteen, tiedottaa Finavia.

Uudet järjestelyt eivät koske bussien, invataksien eivätkä junien matkustajia.

Ensi joulukuuhun asti lentokentän taksiasema sijaitsee T1:n ulko-ovien edessä. Yksityisautoilla voi myös hetkeksi pysähtyä T1:n edustalla ja jättää matkustajan kyydistä.

Finavian pysäköinnin ja taksiliikenteen asiakkuuspäällikkö Jukka Isomäki suosittelee tiedotteessa, että matkustajaa vastaan tuleva veisi autonsa pysäköintihalli P3:een.

– Tilaa on aina ja eikä tarvitse stressata paikan etsimisen, pysäköintikieltojen tai parkkisakkojen pelossa. Matkustajaa voi rauhassa odotella joko autossa tai T1:n kohtaamispisteellä, Isomäki sanoo.

Koska kaikki lennot on koronapandemian vuoksi keskitetty toistaiseksi T2:een, sinne pääsee T1:stä kävellen yhdyskäytävää pitkin. Matkaa on noin 300 metriä. Matkustajia noutavia ja saattavia pyydetään kuitenkin odottamaan T1:ssä.

Väliaikaiset saatto- ja noutoliikenteen järjestelyt kestävät joulukuuhun asti. Silloin avataan lentoaseman uusi pääsisäänkäynti.

Isomäki kertoo, että T2:n laajennustöiden valmistuminen nopeutuu nyt, kun uuden taksiaseman rakennustyöt voidaan aloittaa vuotta suunniteltua aiemmin. Rakennustöille on tilaa, koska matkustaja- ja lentomäärät ovat pudonneet koronatilanteen vuoksi.

Uusi sisäänkäynti liittyy Helsinki-Vantaan vuoteen 2023 jatkuvaan kehitysohjelmaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut