Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Perussuomalaisiin palannutta Pietari Jääskeläistä kosiskeltiin myös muihin puolueisiin – "Minulle soitti muun muassa eräs Petteri Orpo -niminen henkilö"

Henkilö: Hakemus perussuomalaisten ehdokaslistalle on vetämässä.

Vantaalainen kuntapoliitikko Pietari Jääskeläinen on liittynyt jälleen perussuomalaisiin.

Vuodesta 2006 perussuomalaisissa vaikuttanut Jääskeläinen jätti puolueen kesällä 2017. Sen jälkeen hän liittyi Sininen tulevaisuus -puolueeseen, josta kuitenkin erosi viime vuoden syyskuussa. Siitä asti hän toimi Vantaan valtuustossa sitoutumattomana.

– Olen pitkään harkittuani hakenut myös perussuomalaisten kuntavaaliehdokkuutta, Jääskeläinen sanoo.

Hän kertoo saaneensa viime kuukausien aikana yhteydenottoja, joissa häntä on pyydelty eri puolueiden riveihin.

– Minulle soitti muun muassa eräs Petteri Orpo -niminen henkilö. Myös Antti Lindtmanin isä, demareiden Vantaan kunnallisjärjestön sihteeri Jouko Lindtman kutsui lounaalle sanoen arvoituksellisesti, että syyn varmaan tiedät. Lounas jäi silloin nauttimatta, mutta kutsu on varmaan ystävälle edelleen voimassa? Jääskeläinen toteaa hymyillen.

Jääskeläinen sanoo palanneensa perussuomalaisiin, koska puolue on valtakunnallisella tasolla vastustanut Euroopan elvytyspakettia ja Vantaalla ratikkahanketta.

– Euroopan sijaan pitäisi elvyttää Suomessa. Tällöin jokaista suomalaista voitaisiin elvyttää vaikkapa lähettämällä noin 700 euroa puhtaana käteen. Ratikka on kallis ja auttamattomasti vanhanaikainen ratkaisu kiinteine rakenteineen, eikä se tuo Vantaalle kaivattuja veroeuroja, Jääskeläinen sanoo.