Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myyrmäki-liike ja monet muut Länsi-Vantaalla toimivat kulttuuritoimijat etsivät uusia tiloja – vanhat katoavat, kun toimistorakennus puretaan asuintalojen tieltä

Kulttuurinen asukastila Myyräncolo joutuu muuttamaan viimeistään heinäkuun lopussa, sillä Kilterinkuja 2:ssa sijaitsevan talon purkutyöt alkavat elokuussa. Tiloissa toimii tällä hetkellä Myyrmäki-liike ja useita muita kulttuurialan toimijoita sekä yrittäjiä.

Myyräncolo on toiminut nykyisissä tiloissa vuodesta 2019.

Vanhan, 1980-luvulla valmistuneen toimitilarakennuksen tilalle on tulossa viiden asuinkerrostalon kortteli. Rakennus on alunperin toiminut Imatran Voiman entisenä keskuslaboratoriona.

Lue myös: Viisi uutta kerrostaloa Myyrmäen Kilterinkujalle – toimitilarakennus puretaan, tanssiopisto löysi jo uudet tilat

Uusien tilojen etsimistä vaikeuttaa Myyrmäki-liikkeen Petteri Niskasen mukaan se, että alueelta ollaan purkamassa vanhempia ja siten edullisempia tiloja asuinrakentamisen tieltä.

Jäljelle jäävät tilat, kuten Virtatalo tai Myyrmanni, profiloituvat keskisuurten yritysten tiloiksi, eivätkä sovi pienille yrityksille tai kulttuuritoimijoille.

Petteri Niskanen kertoo, että yksi tilapäinen vaihtoehto uusille tiloille voisi olla Myyrinpuhos. Myös Myyrinpuhoksen kiinteistö on tarkoitus myöhemmin purkaa asuinrakentamisen tieltä.

Lue myös: Urbaaniin Myyrmäkeen tulee lisää vihreyttä – vanhojen kauppakeskusten tilalle rakennetaan tornitaloja