Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaan vuoden urheilija on jääpalloilija Tuomas Määttä – katso tästä Vantaan liikuntagaalan kaikki palkitut

Urheilu: Purjehtija Aleksandra Blinnikan kahden vuoden valtakausi Vantaan ykkösurheilijana päättyi, kun jääpalloilija Tuomas Määttä palkittiin keskiviikkona Vantaan iikuntagaalassa vuoden 2020 parhaana.

Ruotsin jääpalloliigan parhaaksi pelaajaksi kaudella 2019–2020 valittu Tuomas Määttä palkittiin Vantaan liikuntagaalassa vuoden 2020 parhaana vantaalaisurheilijana.

Koronarajoitusten vuoksi tällä kertaa etänä toteutetun Vantaan liikuntagaalan järjesti Vantaan Liikuntayhdistys ry. yhteistyössä Vantaan kaupungin liikunnan palvelualueen ja Vantaan Sanomien kanssa. Valinnat teki järjestäjien edustajista koottu raati.

Määttä oli valinnastaan yllättynyt, semminkin kun hän ei edes tiennyt, että Vantaa palkitsee vuosittain parhaan urheilijansa.

– Mutta on todella hienoa saada omalta kotikaupungilta tuollainen tunnustus, Määttä sanoi. Hän juhli Edsbyns IF:n riveissä viime keväänä Ruotsin jääpallomestaruutta. Määttä palkittiin liigan parhaana pelaajana kautta aikain ensimmäisenä suomalaisena ja toisena ei-ruotsalaisena. Vuonna 2001 tittelin oli saanut venäläinen Sergei Obuhov.

Jopa maailman parhaaksi jääpalloilijaksi viime vuonna tituleerattu 24-vuotias ilolalainen sijoittui Urheilutoimittajain liiton Vuoden urheilija -äänestyksessä 13:ksi. Merkillepantavaa on, että Määttä sai urheilutoimittajilta seitsemänneksi eniten ykkössijoja.

Määttä pelasi Ruotsissa neljä kautta ja voitti kolme Ruotsin mestaruutta. Ennen Edsbyns IF:ään siirtymistään, keväällä 2016, hän voitti jääpallon Suomen mestaruuden helsinkiläisessä Botniassa.

Todella hienoa saada omalta kotikaupungilta tunnustus.

Nyt Määttä pelaa Venäjän jääpalloliigaa habarovskilaisessa SKA Neftjanikissa.

Upeat otteet ovat saaneet jatkoa. Määttä on nakutellut viime viikonloppuna päättyneessä runkosarjassa syksystä alkaen tasaiseen tahtiin pari tehopistettä per peli.

Runkosarjan 26 ottelun saldo oli 25+29=54. Hän oli pistepörssissä kuudes ja syöttöpörssissä viides sekä sarjan kolmesta ulkomaalaisesta paras. Kaksi muuta ovat ruotsalaisia.

– Ihan kohtalainen kausi tämäkin, ainakin runkosarjan osalta. Perussuorittamista, Määttä toteaa.

Neftjanik sijoittui runkosarjassa kolmanneksi. Puolivälierät alkoivat keskiviikkona. Välieriin pääsee kahdella voitolla. Neftjanik aloitti pudotuspelit vieraskentällä Syktyvkarissa. Lauantaina ja tarvittaessa sunnuntaina pelataan Habarovskissa.

– Voitimme Syktyvkarin Stroitelin runkosarjassa molemmilla kerroilla. Varmasti voitamme heidät nyt kaksi kertaa kolmesta, Määttä uskoo.

– Jos kaikki parhaat pelaajamme pysyvät terveinä, meillä on realistiset mahdollisuudet mestaruuteen asti.

Habarovskissa, noin 30 kilometrin päässä Kiinan rajasta, on tietysti oltu tyytyväisiä Määtän edesottamuksiin. Liigan ainoan suomalaispelaajan jatko on kuitenkin avoin.

– Mukavahan täällä on pelata, Määttä sanoo. Siitä voi jotakin päätellä.