Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaan perussuomalaiset ei hyväksynyt puolueeseen palannutta Pietari Jääskeläistä kuntavaaliehdokkaakseen – "En tiedä itkeäkö vai nauraa"

Perussuomalaisiin palannutta kaupunginvaltuutettu Pietari Jääskeläistä ei hyväksytty perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaaksi Vantaalla. Asiasta teki ratkaisun perussuomalaisten Vantaan paikallisjärjestö torstai-iltana.

Jääskeläinen kuuli ratkaisusta perjantaiaamuna.

– Olin hämmästynyt. En tiedä itkeäkö vai nauraa. Päätin, että ainakin hymyilen, Jääskeläinen kommentoi pian päätöksestä kuultuaan.

– Kuulin, että sata ehdokasta valittiin ilmoittautumisjärjestyksessä. Minä olin ehkä noin sadaskahdeskymmenes ilmoittautuja.

Jääskeläinen pohtii kaikella olevan tarkoituksensa.

–  Minulla on ollut elämässä aiemminkin vastoinkäymisiä. Ne ovat johtaneet loppujen lopuksi hyvään. Olen ollut työttömänäkin ja niiden lyhyiden jaksojen jälkeen päätin perustaa yrityksen, olla kirkon valtakunnallisena yhteisvastuukeräysvastaavana ruoka-aputoiminnassa ja liittyä perussuomalaisiin.

Kuntavaalikonkari ei siis tällä kertaa tee omaa kampanjaansa perussuomalaisissa. Hän muistelee aiempia kampanjoita.

– Ennen 2007 eduskuntavaaleja meillä ei ollut yhtään rahaa. Sananmukaisesti hattu kiersi rinkiä. Teimme perussuomalaisissa kovan vaalityön ja tulos oli hyvä.

Onko mahdollista, että eroat perussuomalaisista ja liityt johonkin toiseen puolueeseen?

– En liity mihinkään toiseen puolueeseen. En ole edes ajatellut perussuomalaisista eroamista. Puoluehallitus käsittääkseni yksimielisesti valitsi minut jäseneksi, Jääskeläinen vastaa.

– Täytyy katsoa, mitä teen Vantaan parhaaksi ja yleensäkin elämässä, kun tämä tie on tukossa, hän lisää.

Vantaan Sanomat ei tavoittanut Vantaan perussuomalaiset ry:n puheenjohtajaa tai varapuheenjohtajaa kommentoimaan paikallisjärjestön ratkaisua.

Lue myös: Perussuomalaisiin palannutta Pietari Jääskeläistä kosiskeltiin myös muihin puolueisiin – "Minulle soitti muun muassa eräs Petteri Orpo -niminen henkilö"

Lisää konkareita perussuomalaisiin Vantaalla – Pietari Jääskeläinen palasi puolueeseen

Vantaalainen konkaripoliitikko jätti puolueensa – jatkaa valtuustossa sitoutumattomana