Pettynyt Tapani Mäkinen ei lähde ehdolle kuntavaaleissa –  "Politiikkaa en jätä, löydän kyllä tavan osallistua"

Korruptiosyytteestä tammikuussa käräjäoikeudessa vapautettu kokoomuslainen Tapani Mäkinen ei ole ehdolla kuntavaaleissa.

Mäkinen ei lähde ehdolle, koska syyttäjä on hakenut valituslupaa hovioikeudesta.

– Mitään juridista estettä ehdokkuudelleni ei olisi, mutta henkilökohtaisesti koen, etten voi olla ehdokkaana tässä tilanteessa, Mäkinen sanoo.

Päätös valitusluvan myöntämisestä tullee vasta huhtikuun kuntavaalien jälkeen.

– Olen tosi harmissani siitä, että syyttäjä päätti hakea jatkokäsittelyoikeutta, vaikka käräjäoikeuden vapauttava päätös oli yksimielinen tuomariäänin 3–0.

Oikeusprosessi kesti noin kolme vuotta. Mikäli asia etenee, käsittely on hovioikeudessa Mäkisen tietojen mukaan keväällä 2022.

Niin puolue kuin Vantaan kokoomus toivoivat Mäkisen mukaan hänen asettumistaan ehdokkaaksi.

– Minulle on iso pettymys, etten voi olla ehdokkaana. On tosi outoa ajatella, että en ole tavoittelemassa valtuustopaikkaa, sillä olen ollut valtuutettuna yhtäjaksoisesti 32 vuotta, kahdeksan vaalikautta. Yhteisten asioiden hoito on minulle intohimo.

Mäkinen aikoo osallistua kokoomuksen vaalityöhön.

– Politiikkaa en jätä, löydän kyllä tavan ja tyylin osallistua.

Mäkinen kertoi Facebookissa päätöksestään jättäytyä pois kuntavaaleista. Hän on saanut ilmoituksensa jälkeen paljon palautetta.

– Palaute on ollut sataprosenttisesti myötäelävää ja harmittelevaa. Ihmiset ovat olleet pahoillaan siitä, ettei minun kokemustani voida hyödyntää kaupunginvaltuustossa.

Mäkinen ei ole julkisesti asettumassa yksittäisen ehdokkaan taakse.

– Sanon äänestysvinkkiä kyseleville, että äänestäkää kokoomuksen ehdokasta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut