Vantaalainen valtuutettu tukee eri puolueiden ehdokkaiden vaalikampanjoita – Ratikkakanta ratkaisi tällä kertaa "Auvisen listalle" pääsyn

Raha: Timo Auvinen on aiemminkin tukenut eri puolueiden ehdokkaita.

Valtuustopaikastaan luopuva sitoutumaton vantaalaisvaltuutettu Timo Auvinen aikoo tämänkin kevään kuntavaaleissa maksaa vaalimainontaa eri puolueiden ehdokkaille.

Auvisen tempaus ei ole uusi. Auvinen tuki taloudellisesti eduskuntavaaleissa vuosina 2011 ja 2019 seitsemän ehdokkaan vaalikampanjaa. Ehdokkaat edustivat eri puolueita, mutta olivat kaikki vantaalaisia.

Auvinen tuki ehdokkaiden kampanjoita myös vuoden 2009 europarlamenttivaaleissa.

20 vuotta valtuustossa vaikuttanut Auvinen kertoo halunneensa auttaa yhteistyökykyisiä ihmisiä, jotka vievät vantaalaisten asioita eteenpäin.

Tänä keväänä listalle pääsyyn oli yksi ehdoton vaatimus: Kuntavaaliehdokkaan tulee vastustaa Vantaan ratikka -hanketta.

Valinta oli Auvisen mukaan hyvin vaikeaa. Lopulta hän päätti tukea kahdeksaa ehdokasta.

– Kaikissa puolueissa on hyviä, yhteistyökykyisiä ehdokkaita, mutta päätin etten tue heitä, jotka puolustavat kallista Vantaan ratikkaa. Tiedän myös, että ratikkaa vastustavia ehdokkaita on paljon enemmän. Ratikkaahan ovat valtuustossa vastustaneet kaikki perussuomalaiset ja kristilliset, Auvinen sanoo.

Auvinen kertoo listalle pääsyn kiinnostaneen vantaalaisehdokkaita.

– Kyllähän minulle on soitettu ja kyselty, että keitä listalla tällä kertaa on. Vähän niin kuin, että soittaja itsekin olisi hyvä ehdokas, Auvinen hymyilee.

Nyt valinnat on tehty ja listalla ovat perussuomalaisista Markku Naumanen ja Juha Simonen, kokoomuksesta Paula Lehmuskallio, Mika Kasonen ja Lasse Norres sekä kristillisdemokraatit Soili Haverinen ja Loviisa Kaartokallio.

Listalle pääsee myös Pietari Jääskeläinen, mikäli hän päättää lähteä ehdokkaaksi. Auvinen hämmästelee sitä, ettei Jääskeläistä otettu perusuomalaisten kuntavaaliehdokkaaksi.

– Onko kyse perussuomalaisten galluphurmasta vai miksi kansanedustajanakin toiminutta Jääskeläistä ei otettu ehdokkaaksi? Auvinen kysyy.

Omalle valtuustouralleen Auvinen on laittanut pisteen ja päätös pitää.

– Puhelin on soinut, mutta olen sanonut, että 20 vuotta riittää. Iso kiitos tukijoilleni.

Lue lisää: "Auvisen lista" tekee paluun – vantaalaispoliitikko maksaa kilpailijoiden vaalimainokset ja hänellä on siihen perusteltu syy

Vantaan perussuomalaiset ei hyväksynyt puolueeseen palannutta Pietari Jääskeläistä kuntavaaliehdokkaakseen – "En tiedä itkeäkö vai nauraa"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut