Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Henkilövahinkojakin sattunut: Kymmenien autojen ketjukolari katkaisi Turunväylän, kolmostiellä rekka suistui sillalta – Poliisi kehottaa pysymään poissa jäisiltä pääväyliltä

Jutun päivitys päättynyt

Erittäin liukas ajokeli aiheuttaa edelleen ongelmia pääkaupunkiseudun liikenteessä ja kaikilla pääväylillä on useita liikenneonnettomuuksia. Helsingin kaupungin pelastuslaitos varoittaa erillisessä tiedotteessa erittäin huonosta ajokelistä.

Esimerkiksi Turunväylällä Espoossa liikenne on täysin poikki, sillä Ikean kohdalla on tapahtunut kymmenien autojen ketjukolari. Onnettomuudessa on poliisin mukaan tapahtunut henkilövahinkoja.

Turunväylän onnettomuuspaikan raivaus kestää iltapuolelle, kiertotietä suositellaan yhä – Täysperävaunurekka poikittain kaistojen välissä

Poliisilla on tiellä sulkupiste. Turunväylää voi poliisin mukaan ajaa Kehä III:lle asti Turun suunnasta tultaessa. Helsingistä kohti Turkua ajettaessa ei pääse eteenpäin Nihtisillan jälkeen. Kehä III:lta voi liittyä Turunväylälle kohti Turkua. Liikenne sujuu normaalisti myös Länsiväylän ja Kirkkonummen kautta Turun suuntaan liikenne kulkee normaalisti.

– Poliisi pyytää välttämään ajamista Turunväylällä sekä Turun että Helsingin suuntaan. Turun suuntaan menevä liikenne ohjataan alas Tuomarilan rampista, twiittasi Länsi-Uudenmaan poliisi hieman ennen kello 14:ää.

Poliisin mukaan myös sulkupisteelle pysähtyvillä ajoneuvoilla on ollut vaikeuksia liukkauden takia. Nyt onnettomuuden raivaustyöt on aloitettu.

Myös kolmostie on kokonaan poikki Vantaalla Helsingin suuntaan noin 300 metriä Martinlaakson liittymästä Helsinkiin päin. Itä-Uudenmaan poliisi tiedottaa Twitterissä, että rekka on suistunut alas sillalta ja että onnettomuudessa on osallisina myös kaksi henkilöautoa.

MTV: Sillalta Hämeenlinnanväylällä suistuneen rekan kuljettaja ollut jo tunteja puristuksissa, tila vakava – Tie poikki vielä ainakin töistäpaluuliikenteen ajan

Kuusi liikenneonnettomuutta tunnissa – Pöllyävä lumi häiritsi pääkaupunkiseudun menoliikennettä

– Alustavan tiedon mukaan onnettomuudessa on loukkaantunut ainakin yksi ihminen vakavasti, kertoo Itä-Uudenmaan poliisin komisario Jarmo Ojala Ilta-Sanomien jutussa.

MTV:n jutussa kerrotaan, että rekan kuljettaja on ollut autossaan puristuksissa jo tunteja. Hän on jutussa haastatellun poliisin mukaan yhä hengissä, mutta hänen tilansa on vakava.

Muitakin onnettomuuksia on sattunut pääkaupunkiseudulla pitkin aamupäivää. Pelkästään Itä-Uudenmaan poliisin alueella on poliisin tuoreen twiitin mukaan ollut jo 30 liikennetehtävää, suurin osa Vantaalta. Osa onnettomuuksista häiritsee liikennettä edelleen.

– Ajokeli huononee koko ajan. Liikenteestä johtuvia tehtäviä IUPoliisi’lla tänään jo 30, joista suurin osa Vantaalla mm. Kehä III:lla, joka on ihan jäässä. Autoilijoita kehotetaan välttämään pääväyliä ja välttämään kokonaan autoilua, jos se on mahdollista, Länsi-Uudenmaan poliisi twiittasi kello 13.30 aikaan.

– Ajokeli on pääkaupunkiseudulla nyt erittäin huono ja kolareita on todella paljon. Tieliikennekeskuksen mukaan suolaus ei auta. Nyt suurta varovaisuutta, twiittasi puolestaan Helsingin poliisi kello 14 aikaan.

Fintrafficin liikennetilannekartan mukaan keli on erittäin huono kaikilla sisäänajoväylillä Helsingissä ja monin paikoin myös Espoossa sekä Vantaalla. Millään väylällä keli ei ole hyvä.

Muokattu 9.3.2021 kello 12.05: Lisätty tieto, että liikenne poikki Helsingin suuntaan. Kello 12.14: Lisätty kelitiedot ja tieto siitä, että onnettomuuksia on sattunut muitakin. Kello 13.35: Lisätty tieto onnettomuuksien määrästä Itä-Uudenmaan poliisin alueella ja siteerattu twiittiä. Kello 13.44: Lisätty poliisin sitaatti Ilta-Sanomien mukaan. Kello 13.59: Lisätty tieto Turunväylän onnettomuudesta. Kello 14.11: Lisätty Helsingin poliisin sitaatti. Kello 14.19: päivitetty tieto Turunväylän kolarista, että kyseessä on kymmenien autojen ketjukolari. Kello 14.24: Lisätty tieto, että kaikilla pääväylillä on useita onnettomuuksia. Kello 14.48 Lisätty tieto Helsingin pelastuslaitoksen tiedotteesta. Kello 15.12: Lisätty tiedot poliisin pysäytyspisteestä Turunväylällä. Kello 15.28: Lisätty MTV:n tiedot. Kello 16.12: Lisätty tieto, että Turunväylän onnettomuuden raivaustyö alkanut. Jutun päivitys on loppunut.

Talvi tekee hyytävän paluun: "Pakkasta ei pääse pakoon missään" – Luntakin luvassa lisää