Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vesitornien vallansiirtoa Hiekkaharjussa juhlistetaan valaisemalla vanhakin torni viikoksi

Nyt on luvassa valoa kansalle. Ainakin Hiekkaharjun suunnalla, jossa on reilun viikon päivät valaistuna uuden vesitornin lisäksi myös vanha. Tuplavalaistus alkaa perjantaina 12. maaliskuuta ja jatkuu seuraavan viikon sunnuntaihin asti

– Haluamme näin juhlistaa sekä uuden valmistumista, että vähän tornien vallansiirtoakin, visuaalinen suunnittelija Jussi Moilanen HSY:stä kiteyttää.

Tilapäinen valotekniikka asennetaan kohdistuvaksi vanhaan, Simonkylän puolella sijaitsevaan torniin.

– Uusi on jo alun perin niin hienosti valaistu, että vaikutelmaa varmaan vain sotkisi, jos sävyttäisimme sitä vaikkapa turkoosilla lisävalolla, kuten vähän ensin mietimme, Moilanen sanoo.

Valot syttyvät illan alkaessa hämärtyä ja sammuvat aamun kajastaessa.

Vanha torni saa runkoonsa alhaalta ylöspäin aaltoilevaa valoa ja lisäksi sen ulomman kehän pilarit valaistaan sekä sisä- että ulkosivuiltaan. Valon liike on rauhallinen ja "valoshow" tapahtuu 3–5 minuutin sykleissä.

– Emme halua aiheuttaa kenellekään päänsärkyä, Moilanen toteaa ja lisää, että suunnittelussa on ajateltu myös lentoliikenteen häiritsemättömyyttä ja sitä etteivät valot kohdistuisi kenenkään ikkunaan.

Valojen rytmityksellä samoin kuin juhlavalaistuksen monipäiväisellä kestolla on haluttu välttää tapahtumaluonteisuutta ja väen kerääntymistä joukolla näkymää ihailemaan. HSY haluaa kuitenkin muistuttaa, että koronaohjeistuksen mukaisia turvavälejä tulee noudattaa.

Juhlavalaistus ei vielä markkeeraa todellista tornien välistä vesihuollollista vallansiirtoa, sillä uuden tornin käyttöönottoajankohta on avoin.

Lue myös:

Hiekkaharjun vesitornia on rakennettu jo kolme vuotta eikä kukaan vieläkään tiedä sen käyttöönottopäivää

Hiekkaharjun uusi vesitorni valittiin RIL-kilpailun finaaliin

Hiekkaharjun vesitornin säiliötä hilataan ylös etanan vauhdilla