Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tikkurilan Palloseuran naisten joukkue pokkasi etänä järjestetystä liikuntagaalasta kaksi voittoa ja äänestyksestäkin napakympin – Oona Siren oli Vantaan Sanomien lukijoiden suosikki parhaaksi vantaalaisurheiljaksi

Vantaan liikuntagaala pidettiin tällä kertaa etänä. Niinpä nyt ei voida puhua, että joku putsasi palkintopöydän.

Mutta kuvaannollisesti sen teki Tikkurilan Palloseuran naisten joukkue. Se palkittiin vuoden joukkueena ja joukkueen päävalmentaja Pauliina Miettinen vuoden valmentajana.

Vantaan Sanomien lukijaäänestyksen vuoden vantaalaisurheilijasta voitti ylivoimaisesti TiPS:n keskikenttäpelaaja Oona Siren, jonka Palloliitto oli jo palkinnut Kansallisen liigan viime kauden parhaana keskikenttäpelaajana ja parhaana syöttäjänä.

Siren ei – toisin kuin ”varsinaiset” gaalavoittajat – saa perinteistä palkintolautasta, mutta varmasti erittäin hyvän mielen.

– Tosi siistiä, että Vantaalla on paljon ihmisiä, joita kiinnostaa jalkapallo ja eritoten Kansallinen liiga, viime kuussa 20 vuotta täyttänyt Siren sanoo.

Lue myös: Vantaan vuoden urheilija on jääpalloilija Tuomas Määttä – katso tästä Vantaan liikuntagaalan kaikki palkitut

TiPS:n viime kauden hopeatkin – sekä liigasta että cupista – ovat talven mittaan alkaneet maistua paremmilta. Åland United oli molempien kilpailujen ykkönen. Itävantaalaiset saivat tyytyä juhlimaan ”manner-Suomen mestaruutta”. SM-mitali oli kuitenkin seuralle kaikkien aikojen ensimmäinen aikuistasolla.

– Tietysti silloin harmitti, kun mestaruus jäi niin pienestä kiinni. Mutta kyllä hopeaakin osaa jo arvostaa.

Oona Siren kuuluu siis liigan eliittiin, kuten myös laitapuolustajana pelaava kaksoissiskonsa Emmi Siren, jonka Palloliitto palkitsi viime kauden päätteeksi lupaavimpana nuorena pelaajana.

Naisten jalkapallomaajoukkue eli Helmarit pelasi vastikään upeasti EM-kisapaikan ensi vuodelle. Valtaosa Helmareista pelaa ulkomaan kentillä kovemmissa sarjoissa kuin Kansallinen liiga. Mutta nähtiin tuoreimmissakin karsintaotteluissa kentällä myös kotimaisen liigan pelaajia, ”vakiopoikkeuksena” Åland Unitedin toppari Anna Westerlund.

Oona Sirenin taitotason ero naisten maajoukkueessa vaadittavaan tasoon kaventuu koko ajan.

– Suomen liigasta on vaikea päästä maajoukkueeseen, mutta se on tietysti tavoitteeni, U17-maajoukkueessa Suomea sekä EM- että MM-kisoissa edustanut Siren sanoo.

On selvää, että pääsy ulkomaan kentille parantaa vähintäänkin puoliautomaattisesti pelaajan mahdollisuuksia tulla valituksi päävalmentaja Anna Signeulin joukkoihin. Länsi olisi Oonalle mieluisin suunta, ainakin aluksi.

– Ruotsissa ei varmaankaan tulisi kulttuurin suhteen törmäyksiä. Se olisi sopiva ensimmäinen askel.

Vielä ei Oona ole kuitenkaan Vantaalta lähdössä.

– Kyllä minä todennäköisesti vielä yhden kokonaisen liigakauden pelaan Kansallista liigaa.

Sen on tarkoitus käynnistyä huhtikuun puolivälin jälkeen. Ennen sitä Sirenillä on edessään vielä ylioppilaskirjoituksia kolmen aineen verran.

– Tänä keväänä olisi tarkoitus valmistua.

Suomen cupissa TiPS:n pelit päättyivät alkulohkoon, kun sekä PK-35 Vantaa että FC Honka kukistivat viime kauden vantaalaisen finaalijoukkueen.

Cupista putoaminen oli pieni yllätys, sillä TiPS:n joukkue on pysynyt melko hyvin koossa. Muun muassa viime kauden paras maalintekijä Nora Lehto ei tosin enää kuulu vahvuuteen, mutta toisaalta viime kauden kuudessa ensimmäisessä pelissä kuudesti osunut Roosa Ariyo on toipunut akillesjännevammastaan. Myös kokeneen Tia Hälisen tulo Tikkurilaan leventää käyttökelpoista materiaalia.

– Meillä on hyvä jengi kasassa, Oona Siren sanoo.

– Innolla odotamme liigakauden alkua. Haluamme tietysti olla taas mukana kärkikahinoissa.

Lue myös:

Urheiluvuosi 2020 jäi torsoksi, mutta mitaleja jaettiin silti – Kaksoset olivat Vantaan urheiluvuoden kermaa

TiPS-kaksoset Emmi ja Oona Siren ovat vankassa roolissa joukkueen kultajahdissa – "Mestaruus on mahdollista ottaa"