Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huima kuva: Tällaista ennennäkemätöntä hybridirakennusta suunnitellaan keskelle Tikkurilaa – Vantaan kaupungin toimitalon katolle tulee sata asuntoa

Puretun " ravintola Pormestarin talon" eli kaupungin entisen virastontalon paikalle Kielotie 13:een aletaan rakentaa uutta toimitaloa näillä näkymin ensi vuonna ja arvioitu valmistumisaika on 2025.

Kaupungin uudesta toimitalosta tehdään niin sanottu hybridirakennus, jossa yhdistyvät monitilatoimisto, palvelu- ja liiketilat sekä asunnot, joita tulee noin sata. Pysäköinti sijoittuu maan alle.

Toimitalon rakentajaksi valittiin Lehto Tilat Oy. Kilpailutus järjestettiin julkisena hankintana neuvottelumenettelyllä ja valinnan teki Vantaan kaupungin omistama kiinteistöyhtiö VTK Kiinteistöt Oy, jonka omistukseen tulevat toimi- ja liiketilat sekä pysäköinti. Lehto toteuttaa asunnot omaan lukuunsa.

Kilpailun arviointiryhmän puheenjohtajana toiminut apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä toteaa kaupungin tiedotteessa, että Lehto Tilat Oy:n Koralli-niminen "suunnitelma edustaa nykyisestä poikkeavaa muotokieltä ja muodostaa omaleimaisen, näyttävän kokonaisuuden".

Siinä huomioidaan Penttilän mukaan keskeisesti myös ympäristötavoitteet muun muassa energiatehokkuudella.

Kielotien itäreuna Lummetieltä Asematie muuttuu lähivuosina huimasti, sillä uuden toimitalon naapurista Kielotie 15:sta on purettu jo aiemmin valtion virastotalo ja sen tontille tulee asuntoja ja liiketilaa sekä päiväkoti.

Suunnitelma edustaa nykyisestä poikkeavaa muotokieltä ja muodostaa omaleimaisen, näyttävän kokonaisuuden.

Apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä

Myös Kielotien länsipuoli on muuttumassa uusilla rakennuksilla.

Monitilatoimistorakennuksen kokonaisbruttoala on noin 23 000 bruttoneliötä ja asuntojen osuus noin 6 000 kerrosneliömetriä.

Toimistotilarakennuksen urakkahinta on noin 58 miljoonaa euroa. Siihen tulee muuntojoustavia työtiloja vähintään 800 kaupungin työntekijälle.

Penttilä perustelee uusia toimitiloja sillä, että useiden toimipisteiden työskentelytilat eivät enää vastaa nykypäivän vaatimuksiin. Lisäksi nykyisin eri puolille kaupunkia sijoitetuissa toimitiloissa tarvitaan lähivuosina peruskorjauksia, joiden kustannukset uhkaavat nousta jopa korkeammiksi kuin uuden toimitalon rakentaminen.

Lue myös: Tikkurilan keskustaan viritellään hurjaa ideaa – Virastotalon asuntojen pihat katolle