Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ei tule kuningaskuntaa, mutta Korso on saamassa oman verkoston – Kuntavaaliehdokkaat haluavat kaikki korsolaiset mukaan korjaamaan epäkohtia

Alue: Korson yhteistyöverkosto on viittä vaille valmis. Nyt toimitaan netissä, mutta koronan hellittäessä voidaan tavata vaikkapa kirjastossa.

Korson kuningaskunnasta on ollut julkisuudessa leikkimielistä puhetta. Ihan sellaista ei olla luomassa, mutta Korsoon puuhataan omaa kyläneuvostoa, kaikkien korsolaisten yhteistyöverkostoa.

Kyläneuvosto on työnimi ja verkosto saa virallisen, nimikilpailun kautta valittavan nimensä perustamiskokouksessa tiistaina 23. maaliskuuta.

–Tarkoituksena on perustaa nettisivusto, jossa pääsevät ääneen kaikki Korson asioista kiinnostuneet. Sivustolle tulee myös palsta, johon kootaan tietoa korjaamista vaativista epäkohdista, kertoo yksi neuvoston puuhamiehistä, SDP:n kuntavaaliehdokas Ari Tammi.

Epäkohta voi olla vaikkapa suojatien puuttuminen vaarallisesta kohdasta.

– Sellaisessa asiassa ei tarvitse miettiä puoluerajoja. Kaikki korsolaiset ovat siitä samaa mieltä.

Myös Kuntaliiton demokratiaverkostossa vaikuttava Tammi tarkentaa, ettei neuvostoon liittyvien tarvitse olla ehdokkaana tai muuten poliittisesti aktiivisia, yhteisö on kaikille avoin.

Tarkoituksena on edistää vuoropuhelua korsolaisten päättäjien ja muiden korsolaisten välillä.

– Tarkoituksena on edistää vuoropuhelua korsolaisten päättäjien ja muiden korsolaisten välillä.

Neuvostoa on ollut suunnittelemassa kuntavaaliehdokkaita eri puolueista.

– Tämä on hyvä idea, olen messissä. Niin ajattelin kuullessani kyläneuvostosta ensimmäistä kertaa, perussuomalaisten kuntavaaliehdokas Markku Naumanen sanoo.

Mukaan verkostoon tuli myös kokoomuslainen Merja-Liisa Vasarainen. Vasaraisella on kokemusta "Korson vuoro" -yhteistyöstä 90-luvulta.

– Silloin näimme, mitä eri puolueiden välisellä yhteistyöllä voidaan saavuttaa. Samanlaista toimintaa toivon myös nyt.

Naumanen, Tammi ja Vasarainen ovat kaikki itse korsolaisia.

Vasarainen pohtii kyläneuvoston voivan palvella siinä, että asukkaiden toiveet ja huolet tulevat matalalla kynnyksellä myös päättäjien tietoon.

Tammi lisää, että kuntavaaleissa äänestetään joka neljäs vuosi, mutta vaalien välillä kuntalaiset ja valtuutetut eivät juurikaan välttämättä ole tekemisissä.

– Toivomme muutosta tuohon.

Päättäjät voivat Tammen mukaan kertoa yhteistyöverkostossa, mitä korsolaisia koskettavia asioita on vireillä päätöksenteossa ja asukkaat voivat viestiä heitä pännivistä asioista.

Naumanen sanoo yhteistyön eri puolueiden välillä lisäävän vaikutusmahdollisuuksia.

– Joskus saatetaan ajatella, että en tykkää sinun ideasta, koska olet "väärässä puolueessa". Neuvostossa voimme yhdessä suunnitella, miten ajamme korsolaisten asiaa.

Valtakunnanpolitiikassa oman kuntansa tai asuinalueensa poliitikot voivat saada huonon maineen. Heidät muistetaan siltarumpupoliitikkoina, jotka keskittyivät oman kotitienoonsa asioihin, kun olisi pitänyt ajaa koko maan asiaa.

Tammen mukaan kuntapolitiikassa oman asuinalueen äänenä toimiminen on jopa suotavaa.

Neuvoston sivusto löytyy jo verkosta: korson-valtuusto.wednode.fi