HSL lakkauttaa pääsiäisen alla lukuisia lähijunavuoroja – Syynä koronan vaikutukset

Helsingistä lähtee ja sinne saapuu pian aiempaa vähemmän lähijunia. Kuvituskuva. ESM Arkisto

Minna Harmaala

Lähijunavuorot vähenevät pääkaupunkiseudun liikenteessä 28. maaliskuuta alkaen, tiedottaa Helsingin seudun liikenne HSL.

Muutoksia tulee A-, L-, U-, X-, Y- ja I-junien aikatauluihin. Vuoroja poistetaan ruuhka-aikojen ulkopuolelta, ei työmatkaliikenteestä.

Syynä muutokseen on HSL:n mukaan koronatilanteen aiheuttama matkustajamäärän väheneminen.

Uudet aikataulut löytyvät reittioppaasta ja tulostettavista aikatauluista.

HSL:n matkustajamäärä on nyt alle kolmanneksen maksimista – Näin pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä huomioidaan uudet rajoitukset

HSL:n lipunmyyntiin viikonloppuna iso katkos – Lippuja ei voi ostaa yli puoleen vuorokauteen esimerkiksi kioskista tai isoista automaateista

A-junaliikenteessä 10 minuutin vuoroväleistä saadaan pääsiäisviikosta alkaen nauttia entistä lyhyemmän ajan aamusta ja illasta.. Seuraavat A-junavuorot lakkautetaan: Helsingistä maanantaista perjantaihin liikennöivät junavuorot kello 6.13, 6.33, 9.13, 14.33 ja 18.13. Leppävaarasta maanantaista perjantaihin kello 6.16, 6.36, 6.56, 9.36, 14.56 ja 18.36 lähtevät junat. Maanantaista sunnuntaihin Helsingistä kello 22.33 ja Leppävaarasta kello 22.56 lähtevät vuorot.

L-junilta lakkautetaan viikonloppuöiden vuoroja: perjantain ja lauantain sekä lauantain ja sunnuntain välisinä öinä ei jatkossa kulje junaa Helsingistä kello 0.33 eikä Kirkkonummelta kello 1.37. Nämä junat ajetaan vielä aamuyöllä sunnuntaina 28. maaliskuuta.

U-juna, joka lähtee Helsingistä joka päivä kello 22.42, muuttuu kello 22.33 lähteväksi L-junaksi.

Y-junat maanantaista perjantaihin kello 19.23 Helsingistä ja 20.24 Siuntiosta muutetaan X-juniksi, jotka pysähtyvät kuin U-junat. Samalla lähtöajat muuttuvat. Uudet lähtöajat ovat kello 19.19 Helsingistä ja kello 20.22 Siuntiosta.

I-junilta lakkautetaan maanantaista perjantaihin kulkeva vuoro, joka lähtee kello 0.06 Helsingistä. Tämä junavuoro ajetaan jatkossa vain perjantain ja lauantain sekä lauantain ja sunnuntain välisinä öinä.

Myös joka päivä Helsingistä lähtevä vuoro kello 0.36 lakkautetaan. Tämä vuoro ajetaan vielä aamuyöllä sunnuntaina 28.3.

Maskipakko tulossa kaikkiin lähijuniin ja busseihin – päätöstä valmistellaan jo ylihuomiseksi

VTT:n selvitys: Matkustajan käytöksellä suurin merkitys joukkoliikenteen koronaturvallisuudelle – "Avokonttorissa riski on noin kymmenkertainen työmatkaan nähden"

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut