Vantaan terveysasemille 13 uutta lääkärivakanssia, jotta lääkäreitä voidaan rekrytoida joustavammin

Joustavammalla palkkauksella halutaan parantaa työnantajakuvaa ja houkutella lääkäreitä Vantaalle. Samalla tasataan lääkäripalvelujen tarjontaa. Arkisto
Marjo Rämö

Marjo Rämö

Vantaa perustaa terveysasemilleen 13 uutta, tarpeen mukaan täytettävää lääkärinvakanssia voidakseen palkata koulutus- tai harjoitteluvaiheessa olevia lääkäreitä sekä valmistuneita lääkäreitä nykyistä joustavammin.

– Jos kaupunkiin on tulossa pätevä lääkäri, hänelle pitää voida tarjota vakituinen virka, sanoo apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö.

Joustavammalla palkkauksella halutaan parantaa työnantajakuvaa ja houkutella lääkäreitä Vantaalle. Samalla tasataan lääkäripalvelujen tarjontaa.

Tällä hetkellä tilanne on se, että terveysasemille koulutusjaksoille tulevat lääkärit joudutaan sijoittamaan kunkin terveysaseman olemassa oleville lääkärivakansseille.

Vakansseja on jouduttu pitämään ajoittain vailla vakinaista viranhaltijaa, jotta terveysasemalla on paikka vapaana koulutusjaksolle tulevalle lääkärille. Osa koulutusvaiheen lääkäreistä haluaa sopia harjoittelupaikoistaan jo 1–1,5 vuotta ennen harjoittelua.

Käytäntö aiheuttaa erittäin paljon etukäteissuunnittelua, katkoksia lääkäripalvelujen tarjontaan ja aukkojen paikkailua kaupungille kalliimmilla vuokralääkäreillä.

Jos koulutusvaiheessa olevalle lääkärille ei ole tarjota harjoittelupaikkaa sopivana ajankohtana, menetetään harjoittelija ja mahdollinen tuleva työntekijä. Näin voi käydä myös vakituista työpaikkaa hakevan lääkärin kohdalla.

Uudet vakanssit toimivat ikään kuin pelivarana terveysasemien lääkäripaletin rakentamisessa.

Palkkakustannusten ylitystä tästä ei apulaiskaupunginjohtaja Aronkydön mukaan muodostu, koska ylilääkärit voivat suunnitella esimerkiksi äitiys- ja vanhempainvapaalle tai palkattomalle virkavapaalle lähtevien lääkäreiden vakanssien täyttämättä jättämisiä.

Lääkärien määrää ja palkkakuluja seurataan.

Ruuhkien aikaan lääkärivakanssien täyttöaste voisi olla korkeampi.

13 vakanssia perustetaan ajalle 1.4.2021–31.12.2022.

Tikkurilan terveysasemalle tulee kolme vakanssia, Myyrmäen, Martinlaakson, Korson ja Koivukylän terveysasemille perustetaan kaksi vakanssia ja Länsimäen ja Hakunilan terveysasemille perustetaan yksi vakanssi.

Lue vielä:

Näin kaupunki vastaa lääkäripulaan: Rekrytointi ulkoistettiin, etälääkäripalveluja tulossa

Pula lääkäreistä supistaa terveysasemien palveluita – Korsossa ja Länsimäessä puolet vakansseista tyhjinä

Palkittu lääkäri tekee jatkuvasti työtä, josta ei saa korvausta: "Voi hyvin kysyä, onko tässä mitään järkeä"

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut