Katupölyä on nyt paljon hengitysilmassa – Vantaan mittauspisteillä tyydyttävä ilmanlaatu

Tuuli nostaa katupölyn hengitysilmaan. Risto Aalto

Pääkaupunkiseudun hengitysilmassa on nyt ja muina aurinkoisina lähipäivinä runsaasti katupölyä, tiedottaa Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY. Pölyisintä on vilkasliikenteisillä alueilla, joiden läheisyydessä kannattaa välttää urheilua.

Vantaalla on kaksi HSY:n ilmanlaadun mittauspistettä, toinen Tikkurilan keskustassa ja toinen Ruskeasannassa. Ne molemmat osoittavat, että ilmanlaatu on siellä tällä hetkellä tyydyttävä. Asteikko on viisiportainen hyvästä erittäin huonoon.

Suurin osa katupölystä on talven aikana syntynyttä autojen renkaiden jauhamaa asfalttia ja hiekoitussepeliä.

Katupöly voi aiheuttaa ärsytysoireita kuten nuhaa, yskää sekä kurkun ja silmien kutinaa terveillekin aikuisille. Erityisen haitallista katupöly on muun muassa astmaatikoille, pienille lapsille, iäkkäille sekä sepelvaltimo- tai keuhkoahtaumatautia sairastaville. Katupöly pahentaa usein sydän- ja hengityssairaiden oireita. 

Lue myös: Kärsitkö naapuruston piipuista nousevista käryistä? –  Puolet pienhiukkaspäästöistä on peräisin pientalojen tulipesistä

Kommentoi

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut