Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt seurataan rairuoholiveä! – ruoho kasvaa Vantaalla

Ensin tuli Norppalive ja sen jälkeen seurattiin muun muassa kassan liukuhihnaa "suorana lähetyksenä" verkossa. Uusin tempaus tulee Vantaalta: tästä päivästä lähtien voi seurata rairuohon kasvamista reaaliajassa Kirkko Vantaalla Youtube -tilillä.

– Rairuoho on oikeasti ohranruohoa, ruohostriimauksen keksijä, viestinnänsuunnittelija Lotta Numminen Vantaan seurakunnista.

– Ohranruoho on lemmikkiystävällisempää kuin rairuoho, hän perustelee.

Hän pitää sitä myös rairuohoa näyttävämpänä ja se tuoksuu kesälle, kun sitä leikkaa.

"Julkkisruoho" kasvaa Tikkurilan kirkon tiloissa ja sen kasvua voi seurata myös illalla, koska se saa kohdevalot.

Pääsiäisruohon kasvamista seurataan noin viikon verran, jonka jälkeen se on parhaimmillaan. Ainoa "tapahtuma" kasvun aikana on, että Numminen kastelee istuttamansa siemenet aamupäivisin. Hän on miettinyt, että pitäisikö nettiin laittaa kellonajat, koska leikkaaminen tapahtuu.

– Eläintarhoissakin on kerrottu eläinten ruokinta-ajat, Numminen naurahtaa.

Rairuoholive on hyväntuulinen, hiukan kieliposkessa tehty tempaus, mutta sillä on sanomakin. Sillä halutaan herätellä ihmisiä huomaamaan kasvun ihme sekä toivo omassa elämässä ja tässä ajassa. Välillä on hyvä pysähtyä, ja ehkä sillä saadaan aikaan myös yhteisöllisyyttä, Numminen pohtii.

Innokas parvekekasvattaja muistuttaa vielä, että jos haluaa pääsiäisruohon juhlapyhiksi, niin siementen viimeinen istutuspäivä on palmusunnuntaina 28. maaliskuuta.

Rairuoholiveä seuraamaan pääsee tästä.