Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Postinjakelusta tehty Vantaalla kaksi rikosilmoitusta – Kivistöläinen asukas: Laskuja ja verokortteja jäänyt jakamatta

Jakelubisneksessä on myös vaaransa. Vantaalla on tullut ilmi lyhyen ajan sisään kaksi vakavaa tapausta, joissa tiettävästi useita kymmeniä postilähetyksiä on jäänyt jakamatta ja ne ovat lisäksi kokonaan hävinneet.

Toinen paljastui viime syksyn aikana Itä-Vantaalla ja toinen alkuvuonna Kivistössä. Molemmissa tapauksissa kyseessä on ollut PKS Jakelun jakaja ja molemmat on irtisanottu sekä siirretty tapaukset yhtiön tekemillä rikosilmoituksilla poliisin tutkittaviksi.

– Kuulimme Kivistön jakajaa asiasta ja selvitimme tilanteen. Kadonneiden lähetysten kohtalo jäi avoimeksi tutkimuksistamme huolimatta, Marko Toivari PKS Jakelusta kertoo.

Samoin kävi aiemmassa tapauksessa.

– On todella harmillinen yhteensattuma, että kahden jakajan kohdalla ilmenee tällaiset samantyyppiset tilanteet. Kivistön jakaja kyllä oli todella kokenut ja pitkään alalla toiminut ja työskennellyt myös muissa jakeluyrityksissä, Toivari tietää.

– Valitettavasti yksittäisiä väärinkäytöksiä isossa joukossa jakajia kuitenkin saattaa tapahtua.

Kivistöläinen asukas kertoo, että asiaan havahduttiin, kun omaan talouteen samoin kuin lähiasukkaille alkoi tulla karhu- ja perintäkirjeitä laskuista, joita ei ollut lainkaan näkynyt.

– Lisäksi meiltä on esimerkiksi hävinnyt pankin tiliotteita sekä verokortit, samoin kuin eräiltä tuttaviltani.

Asukas uskoo, että posteja on alkanut kadota jo viime vuoden joulukuussa.

– Saimme karhukirjeen, jossa oli päivämäärä 4.1., eli laskun on täytynyt olla määrä tulla tuota selvästi aikaisemmin.

Hän pitää tapausta kaiken kaikkiaan törkeänä.

– Tässähän on kyse tietomurrosta.