Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Vasemmistoliitto vaatii äänekkäimmin muutoksia suunniteltuihin liikkumisrajoituksiin

Koronaepidemian takia suunniteltujen liikkumisrajoitusten säätäminen on puolueista vaikeinta vasemmistoliitolle.

Asiasta kertoo Helsingin Sanomat hallituslähteistä saamiensa tietojen pohjalta.

Hallitus hioo edelleen keskiviikkona eduskunnalle annettavaa esitystään liikkumisrajoituksista. Tiistaina hallitus neuvotteli pitkälle iltaan, mutta ei päässyt yksimielisyyteen. Vasemmistoliiton, vihreiden ja RKP:n on vielä päätettävä, tukevatko ne liikkumisrajoituksia.

HS kertoo, että sen tietojen mukaan tiistain kokouksessa erityisesti RKP ja vihreät olivat jo kallistumassa rajoitusten kannalle, mutta lopullisen päätöksen tekevät puolueiden eduskuntaryhmät.

Lue lisää: Kuinka kauas omasta pihasta saisi poistua? Hallitus käsittelee edelleen esitystään liikkumisrajoituksista

Vaikeinta liikkumisrajoitusten säätäminen on vasemmistoliitolle, hallituslähteistä kuvaillaan HS:lle. Esityksen luonnoksesta saatujen tietojen mukaan esimerkiksi vapaa-ajan liikkumista ei rajoitettaisi enää kodin lähipiiriin, kuten vielä tiistaina esillä olleessa esityksessä mainittiin. Liikkua siis voisi myös liikkua rajoitusalueen luonnossa eikä vain kodin lähellä.

HS:n jutussa arvellaan myös, että lakiin tullee kirjaus, jossa viitataan parisuhteessa elävien mahdollisuudesta tavata eri puolilla kaupunkia, jos he asuvat eri osoitteissa.

Hallituslähteiden mukaan näitä muutoksia vaati kovaäänisimmin vasemmistoliitto, HS kertoo.