Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kela alkaa korvata matkakuluja koronarokotukseen – taksin käytölle on silti ehtoja

Kela korvaa koronarokotukseen tehtyjen matkojen kustannuksia tästä viikonlopusta lähtien. Tarkoitus on turvata asiakkaiden pääsy rokotukseen.

Matkat korvataan samoin kuin muut terveydenhuollon palveluihin tehdyt matkat.

Yhdensuuntaisen matkan omavastuu on enintään 25 euroa. Matkat korvataan yleensä halvimman matkustustavan mukaan.

Jos asiakas ei voi terveydentilansa vuoksi käyttää julkisia kulkuneuvoja tai niitä ei ole käytettävissä, hän voi saada korvauksen taksimatkasta.

Jotta Kela voi korvata taksimatkan kustannukset, asiakkaan pitää tilata taksi alueellisesta tilausnumerosta. Muulla tavoin tilatusta taksista ei voi saada Kela-korvausta.

Julkisilla kulkuneuvoilla tai omalla autolla tehdystä matkasta haetaan korvausta jälkikäteen Kelasta. Jos asiakas tarvitsee matkalleen saattajan, myös saattajan matkasta voi hakea korvausta.

Kela tiedottaa, että kätevimmin matkakorvauksen hakeminen käy verkossa osoitteessa kela.fi/asiointi. Jos asiakkaalla on oikeus taksin käyttöön, hän saa korvauksen taksimatkasta suorakorvauksena taksissa. Korvauksen saaminen edellyttää, että matka on tilattu alueellisesta tilausnumerosta.

Koronarokotusta varten tehtävien matkojen korvaaminen alkaa lauantaina 27. maaliskuuta ja jatkuu vuoden loppuun asti. Eduskunta on hyväksynyt asiaa koskevan lakiesityksen.