Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Merkillinen Mestis-kausi kääntyy loppusuoralle – Kiekko-Vantaan pelit jatkuvat ensi viikolla

Vantaalla pelataan tänä keväänä runkosarjan jälkeisiä Mestis-pelejä ensimmäistä kertaa sitten kevään 2018, jolloin Kiekko-Vantaa oli runkosarjassa neljäs, mutta putosi puolivälierissä.

Ennen varsinaisia pudotuspelejä pelataan nyt niin sanottu villikorttikierros. Runkosarjassa seitsemänneksi sijoittuneet lohipaidat pelaavat paras kolmesta -periaatteella kymmenenneksi sijoittunutta joukkuetta vastaan puolivälieräpaikasta.

Vastustaja on todennäköisesti Heinolan Peliitat mutta mahdollisesti Kokkolan Hermes, mikäli ei saa raavittua yhtä lisäpistettä kahdesta viimeisestä runkosarjaottelustaan.

Runkosarja oli Kiekko-Vantaalle vuoristorataa. Startti oli kohtalainen, mutta ennen pitkää paussia se voitti 11 viimeisimmästä pelistä vain yhden. Tauon jälkeen lohipaidat pelasivat 12 peliä, joista tuli kahdeksan voittoa. Tuohon pätkään sisältyi myös kolmen pelin tappioputki, joka romutti toiveet suorasta puolivälieräpaikasta. Putki päättyi viimelauantaiseen vierasvoittoon runkosarjan ykkösestä Kiekko-Espoosta.

– Ne olivat tärkeät pisteet, sillä emme olleet Espoossa aiemmin voittaneet. Saimme kaikki peikot pois, toteaa Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen. Koko runkosarjakauden hän kiteyttää näin:

– Syksyllä emme saaneet konetta käyntiin ja tauko tuli hyvään paikkaan. Saimme rauhassa käydä asioita läpi ja pystyimme harjoittelemaan säännöllisesti koko ajan, kun ei ollut lomautuksia. Joukkueessa on ollut myös ilahduttavan vähän vaihtuvuutta.

Sekä Kiekko-Vantaan pelaajat että taustajoukot ovat välttyneet koronatartunnoilta.

– Meillä on ollut selvät säännöt kaikessa tekemisessä, mutta pitää koputtaa puuta. Onhan ihmisten käytävä kaupassa ja korona voi tulla mistä tahansa, Niskanen sanoo.

– Ei ole ollut helppo kausi. Toivottavasti tällaista ei joudu uudestaan kokemaan.

Runkosarjassa Kiekko-Vantaan tehot kasautuivat turhankin painotetusti kolmikolle Erkka Seppälä (9+22) – Julius Valtonen (10+20) – Oliver Kiljunen (16+12). Hyvät tehot keräsi myös Juuso Perttilä (7+19).

– Olemme olleet liikaa yhden kentällisen varassa, kun emme ole saaneet Perttilän ympärille riittävän toimivaa kakkoskombinaatiota, Niskanen myöntää.

Villikorttikierroksen tavoin myös puolivälierät ja välierät pelataan kahdesta voitosta, mutta finaaleissa mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

– Pitää ottaa Ducksista mallia, niin tulee hieno kevät, Niskanen viittaa lentopallon Mestaruusliigassa mitalipeleihin yltäneeseen vantaalaisjoukkueeseen.

Tikkurilan Trio-areenassa ti 30.3. klo 18.30 jääkiekon Mestiksen villikorttikierroksen 1. ottelu Kiekko-Vantaa – Heinolan Peliitat / Kokkolan Hermes. Tapahtumaan ei oteta yleisöä.