Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalla rokotusaikoja uudelle ryhmälle – Nyt vuorossa perusterveet 65–69-vuotiaat

Perusterveet, 65–69-vuotiaat voivat nyt varata ajan koronarokotukseen.

Heille annetaan AstraZenecan rokotetta THL:n suosituksen mukaan.

Ikäryhmään kuuluvat voivat varata ajan maanantain ja tiistain aikana vain puhelimitse 09 839 50090 (ma-pe klo 8-15). Toistaiseksi tälle rokotusryhmälle ei ole omaa valikkoa puhelinpalvelussa. Takaisinsoittoajan voi varata ikääntyneiden tai riskiryhmien valikon kautta.

Sähköinen ajanvaraus saadaan Vantaalle käyttöön vasta keskiviikkona 31.3. teknisten muutostöiden vuoksi.

AstraZenecan koronarokotteen käyttöä jatketaan viikon tauon jäkeen myös 65–69-vuotiailla riskiryhmäläisillä.

THL:n mukaan rokotetta voidaan antaa yli 65-vuotiaille, sillä 65 vuotta täyttäneillä ei ole havaittu lisääntynyttä riskiä saada rokotuksen jälkeen hyvin harvinaisia veren hyytymishäiriöitä.

Varovaisuusperiaatteen mukaisesti AstraZenecan koronarokotetta ei toistaiseksi anneta alle 65-vuotiaille.

Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Saksassa on ilmoitettu tällä ikäryhmällä rokotuksen jälkeen jonkin verran tavallista enemmän hyvin harvinaisia aivolaskimotukoksia ja niin kutsuttuja yleistyneitä suonensisäisiä hyytymisiä.

Hyytymisten ja rokotteen yhteyttä selvitetään.

Ikääntyneiden sekä terveydentilansa vuoksi riskiryhmään 1 (16–64-vuotiaat) tai riskiryhmään 2 (18–64-vuotiaat) kuuluvien rokotuksia jatketaan toistaiseksi BiontechPfizerin rokotteella.

Ajanvaraus näille ryhmille on mahdollista osoitteessa www.koronarokotusaika.fi tai puhelimitse 09 839 50090 (ma-pe klo 8-15).

Juttua muokattu 31.3. klo 8.55. Lisätty: Toistaiseksi tälle rokotusryhmälle ei ole omaa valikkoa puhelinpalvelussa. Takaisinsoittoajan voi varata ikääntyneiden tai riskiryhmien valikon kautta.