Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Prismojen ja S-markettien yhteyteen tulee yli kaksisataa sähköautojen latauspistettä Uudellamaalla

Osuuskauppa HOK-Elanto rakentaa pääkaupunkiseudulle ja Uudenmaan alueelle yli kaksisataa sähköautojen latauspistettä tämän vuoden aikana.

Latausverkosto rakennetaan Prismojen ja S-markettien yhteyteen Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Keravalla, Järvenpäässä, Hyvinkäällä, Tuusulassa, Mäntsälässä ja Nurmijärvellä. Latauspisteiden sähkö on uusiutuvaa tuulivoimaa.

Yli puolet Suomen ladattavasta autokannasta on Uudellamaalla.

– Jo nyt jokaisessa alueemme Prismassa on voinut ladata hybridi- tai sähköautoa, mutta jättihankkeen myötä laajennamme latausverkostoa ja tarjoamme enemmän pikalatausta, kertoo HOK-Elannon tiedotteessa ABC-ketjujohtaja Hannu Houni.

Hounin mukaan sähköautojen latauspisteiden merkitys asiakkaiden päivittäisten asioiden hoidon yhteydessä on yhä tärkeämpää ja siksi latauspisteet tuodaan markettien yhteyteen.

Tällä haavaa sähköautojen latausta on tarjolla 14 toimipaikassa ja vuoden lopussa määrä kasvaa 30 toimipaikkaan. Näihin tulee yhteensä 222 sähköauton latauspistettä.

Ensimmäiset uudet pikalatauslaitteet otetaan käyttöön huhtikuun aikana Prisma Itäkeskuksessa.

– Avasimme Suomen ensimmäisen julkisen sähköautojen latauspisteen ABC Nihtisillassa jo vuonna 2012. Ladattavien sähköautojen määrä erityisesti Uudellamaalla kasvaa vauhdikkaasti, Houni toteaa.

Latauspisteiden sähkö on S-ryhmän pääosin itse tuottamaa uusiutuvaa tuulivoimaa. Laitteistot toimittaa lahtelainen Kempower.