Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Kaupunkipyöräkausi alkaa Vantaalla 1. huhtikuuta. Käyttöön tulee ensin alkuun tuhat pyörää sadalla pyöräasemalla Tikkurilan, Myyrmäen, Aviapoliksen, Koivukylän ja Kivistön suuralueilla.

Huhti-toukokuussa Tikkurilan suuralueelle saadaan vielä 15 uutta asemaa, joiden paikat on valittu asukkaiden toiveiden mukaan. Uusien asemien paikkoja ei kerrota ennen kuin paikat on tarkistettu lumien sulettua ja ne voidaan rakentaa.

Kaupunkipyöräasemaa suunnitellaan myös Kuusijärvelle.

Tälle pyöräilykaudelle on uutta, että pyöräilijä voi tehdä varausaikanaan rajattoman määrän 60 minuutin matkoja. Viime kaudella aikaraja oli 30 minuuttia.

Myös kaupunkipyörien kortinlukijat ja HSL:n kaupunkipyörien verkkosivusto on uusittu.

Kaupunkipyöräkausi jatkuu lokakuun loppuun asti ja koko kauden käyttöoikeus maksaa 30 euroa. Päivän ja viikon käyttöoikeudet maksavat 5 ja 10 euroa.

Vantaan kaupunkipyörät eivät ole yhteensopivia Helsingin ja Espoon kanssa eli pyöriä ei voi käyttää ristiin.

Kaupunkipyörät otettiin Vantaalla käyttöön ensimmäisen kerran kesällä 2019 viivästyksen jälkeen. Kausi pääsi alkamaan myöhässä. Niillä ei ollut kovin suurta suosiota.

Lue myös: Kaupunkipyörien palautus takkuilee Vantaalla – "matka kestää 5 ja palautus 15 minuuttia"

Vantaan kaupunkipyöräkausi päättyi – fillareilla poljettiin yli 40 000 matkaa