Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Koulut palaavat lähiopetukseen Vantaalla asteittain – Koronaryhmä teki yläkouluja, lukioita ja ammatillisia oppilaitoksia koskevan uuden linjauksen

Yläkoulu ja toinen aste jatkavat pääkaupunkiseudulla etäopetuksessa vielä pääsiäisen jälkeisen viikon. Sen jälkeen siirrytään lähiopetukseen asteittain.

Helsingin, Espoon ja Vantaan koronakoordinaatioryhmän linjaus perustuu ennakoituun tartuntatilanteen parantumiseen alueella.

Tiistaina 30. maaliskuuta tehdyssä linjauksessa otetaan huomioon myös se, että etäopetuksen pitkittyessä sillä on negatiivisia vaikutuksia oppimiseen, hyvinvointiin ja terveyteen.

Yläkoulut siirtyvät maanantaista 12. huhtikuuta alkaen hybridimalliin eli vuosiluokat vuorottelevat etä- ja lähiopetuksessa. Jokaisessa kaupungissa on vuorottelumalliin oma rytmi, jonka mukaan opetus toteutetaan.

Lukiot jatkavat etäopetuksessa neljännen jakson loppuun eli noin huhtikuun puoliväliin asti. Sen jälkeen puolet lukion opiskelijoista on kerrallaan lähiopetuksessa. Päätöksessä on huomioitu, että abiturienttien opiskelu on päättynyt.

Ammatilliset oppilaitokset jatkavat etäopetusta yhtä pitkään kuin lukiot. Sen jälkeen ammatillisessa koulutuksessa kolmasosa oppimisyhteisön opiskelijoista on kerrallaan lähiopetuksessa.

Ryhmäkokoja säädellään kouluissa siten, että turvavälit pystytään säilyttämään.

Mikäli tartuntatilanne Husin alueella uudelleen heikkenee, suunnitelmia voidaan muuttaa koordinaatioryhmän kokoontuessa viikolla 14.