Vantaalainen kuntosaliyrittäjä: Jos kirjallista sulkemismääräystä ei tule keskiviikkona ennen puoltayötä, sali pysyy auki

Koivuhaassa sijaitsevan Power Fit -kuntosalin yrittäjä Jarkko Mihailov on hyvin hämmentynyt Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) linjauksesta, jonka mukaan myös alle 10 hengen liikuntatilat on suljettava kokonaan. Avin päätöksen mukaan liikuntatilat pysyvät kiinni kaksi viikkoa 1. huhtikuuta alkaen.

– Kaikkien liikuntatilojen sulkemisen piti olla ihan viimeinen keino koronapandemian kuriin saamiseksi. Nyt liikuntatilat suljetaan, vaikka maan rajat ovat edelleen avoinna ja monia muita toimia on vielä tekemättä, Mihailov sanoo.

Hän korostaa, ettei sulkemista voi perustella tartunnoilla.

– Kuntosaleilta ei ole lähtenyt laajoja tartuntaketjuja.

Mihailov aikoo tehdä muutaman muun yrittäjän kanssa avin päätöksestä valituksen hallinto-oikeudelle.

– Jos asia otetaan käsittelyyn, pyydämme päätöksen purkua ja avaamme ovet välittömästi.

Power Fit on auki maaliskuun viimeisen vuorokauden loppuun eli keskiyöhön asti.

– Oletamme, että siihen mennessä saamme kuntosalillemme osoitetun kirjallisen sulkemismääräyksen. Mikäli sitä ei tule, sali pysyy auki, kunnes niin tapahtuu.

Kuntosalilla on Mihailovin mukaan tehty todella paljon turvallisen harjoittelun mahdollistamiseksi.

– Saliin on otettu kerrallaan enintään 10 henkilöä, saunat ovat olleet suljettuina, välineitä ja laitteita on jatkuvasti desinfioitu, asiakkaita on ohjeistettu tarkasti ja ulos on tuotu kontti ja välineitä treenaamista varten.

Mihailov lisää, että asiakkaat on ohjeistettu valitsemaan harjoituspaikkansa ja -laitteensa siten, että vähintään kahden metrin turvaväli säilyy.

– Se on tuhannen neliön kuntosalilla melko helppoa, kun henkilömäärä on rajattu kymmeneen. Jokaisella on tarvittaessa lähes sata neliötä tilaa treenata.

Sen varmistamiseksi, että kaikki varmasti menee turvallisuus edellä ja viranomaisten ohjeistuksen mukaan, Power Fitin vastaanottoa on pidetty avoinna 14–18 tuntia vuorokaudessa. Pääasiassa yrittäjien omin voimin.

Tehdyt toimet eivät kuitenkaan aville riitä, Mihailov harmittelee.

– Täytyy näin yrittäjän näkökulmasta sanoa, että emme olisi ikinä uskoneet, että joudumme joskus tähän tilanteeseen. Fiilis on todella huono.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut