Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensi kesän mahdollisia kokoontumisrajoituksista ei vielä tiedetä, mutta tapahtumajärjestäjät paiskivat töitä. Vantaan isoja musiikkitapahtumia suunnitellaan sillä ajatuksella, että ne pystytään pitämään.

– Ennakkovalmistelut jatkuvat normaalisti, toteaa tuottaja Arde Jokinen Iskelmä Myyrmäki Food & Wine -festivaalia ja brittiläisen James Bluntin konserttia järjestävästä Loud n' Live Promotionsista.

Festivaalin ajankohta on 4.–5. kesäkuuta ja Bluntin konsertin 6. kesäkuuta Myyrmäen urheilupuistossa.

– Päätöksiä kesäkuun tapahtumista tullaan tekemään huhtikuun aikana, Jokinen kertoo.

Myös 22.–24. heinäkuuta tutusti Hiekkaharjun urheilupuistossa järjestettävän Tikkurila Festivaalin suunnittelu etenee.

– Emme ole luovuttaneet ja olemme todella toiveikkaita, sanoo festivaalin markkinointipäällikkö Matti Markkola Nelonen Media Livelta.

Hän huomauttaa, että valtiovallalta ei ole tullut rajoituksia, jotka ulottuisivat heinäkuun lopulle.

– Hommia on pakko tehdä täysillä, sillä festivaalia ei pistetä viikossa kasaan, Markkola jatkaa.

Tampereelle kesäkuussa suunnitellun Rockfestin Nelonen Media Live on perunut. Kansainvälisen festarin valmistelussa on liian paljon epävarmuustekijöitä.

Loud n' Liven Jokinen sanoo, että jos koronatilanne ei salli järjestää riittävän suurelle yleisölle suunnattuja tapahtumia, molemmat Myyrmäen tilaisuudet siirretään.

– Mahdolliseen siirtoon on jo rakennettu muutamia vaihtoehtoja, joista informoidaan, jos kesäkuu ei toteudu.

Tikkurila Festivaalilla on myös varasuunnitelmia.

– Kaikkeen varaudutaan, Markkola sanoo ja vakuuttaa, että Tikkurila Festivaali pystyy toteuttamaan kaikki viranomaisten vastuullisen tapahtuman vaatimukset.

Louhela Jam on jo päättänyt, että Jokiuoman puistokonserttia Martinlaaksossa ei pidetä totuttuun tapaan. Tapahtuma kerää useita tuhansia ihmisiä ja väkimäärän rajoittaminen olisi vaikeaa.

– Eikä olisi tapahtuman luonteen mukaista, sanoo Louhela Jamin aktiivi Janne Nurmi.

Vantaan pisimmän yhtäjaksoisesti järjestetyn festarin perinnettä ei kuitenkaan haluta katkaista. Viime kesänä festari järjestettiin virtuaalisena ja tälle kesälle siitä suunnitellaan kaksipäiväistä, kiertävää Louhela Jam on the road -festaria.

– Lauantaina 12. kesäkuuta on kaksi paikkaa, toinen Myyrmäen alueella ja toinen Kivistössä, sunnuntaina Tikkurilassa ja Korsossa, Nurmi kertoo.

Louhela Jamin varaviikonloppu on elokuulle, jos kesäkuun tapahtuma joudutaan koronatilanteen vuoksi siirtämään.