Kaivokselan ja Lehtikuusen kouluissa tehdään koronaseulonnat

Vantaalaiskouluissa tehdään seulonta. Juha Poutanen

Vantaan kaupunki tiedottaa, että hakunilalaisessa Lehtikuusen yhtenäiskoulussa on maaliskuussa todettu yhteensä 27 koronatartuntaa ja Kaivokselan alakoulussa 13. Sen vuoksi Vantaan tartuntatauti- ja hygieniayksikkö on päättänyt, että molemmissa kouluissa tehdään covid-19-seulonnat.

Kaikkia molempien koulujen oppilaita ja henkilökuntaa sekä kaikkia Lehtikuusen koulun tiloissa viimeisen kahden viikon aikana oleskelleita oppilaita ja henkilökuntaa suositellaan menemään koronavirustestiin oireista riippumatta.

Tartuntoja on todettu useilla eri luokka-asteilla ja suurin osa tartunnoista on todettu alakouluikäisillä. Kaikkien tartuntojen välille ei ole löytynyt selkeitä yhteyksiä.

Osa tartunnoista on todettu sellaisilla, jotka ovat olleet karanteenissa aiemman altistuksen perusteella ja osa on todennäköisesti peräisin muualta kuin koulusta. Kaikki tartunnan saaneet eivät ole altistuneet koulussa.

Lue myös: Kytöpuiston koulun oppilaat ja henkilökunta seulotaan – Kahden viikon aikana 17 koronatartuntaa

Vantaan Kytöpuiston koulussa todettu 34 koronatartuntaa kuukauden aikana – Joukossa yhdeksän oireetonta

Yli tuhat karanteenissa korona-altistumisten vuoksi – Näissä Vantaan kouluissa ja päiväkodeissa on joukkoaltistumisia

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut