Korona vaikuttaa näinkin: kirkosta eroaminen vähentynyt viime syksystä lähtien

Kuvituskuva. Kai Skyttä
Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Koronaepidemia vähensi valtionkirkoista eroamista viime syksystä lähtien. Loka-maaliskuussa evankelis-luterilaisen ja ortodoksisen kirkon jätti noin viidennes vähemmän kuin edeltävän vuosikymmenen aikana vastaavaan aikaan keskimäärin, tiedottaa eroakirkosta.fi.

Tiedot perustuvat eroakirkosta.fi- ja kirkontilastot.fi-sivuihin.

– Vielä kesän lopussa eroaminen näytti olevan entisellään. Muutos on ollut aika selkeä, toteaa eroakirkosta.fi-palvelun tiedottaja Jori Mäntysalo tiedotteessa.

Koronarajoitusten vuoksi myös kasteita on siirretty. Toistaiseksi ei ole tiedossa, paljonko kastettujen osuus tulee vähentymään. Osuus on ollut yli 60 prosenttia ja vähentynyt tähän saakka noin kaksi prosenttiyksikköä vuodessa.

Evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluvien osuus on pienimmillään 33-vuotiaissa. Heistä 51 prosenttia kuuluu kirkkoon, ja osuus tippuu alle puoleen tämän vuoden aikana, ennustaa eroakirkosta.fi tiedotteessaan.

Toisaalta 70-vuotiaista kirkkoon kuuluu noin 75 prosenttia ja yli 90-vuotiaista jopa 90 prosenttia.

Eri-ikäisten keskinäiset erot ovat kasvaneet voimakkaasti, sillä vuonna 2005 kirkkoon kuului pienimmilläänkin lähes 80 prosenttia ikäluokasta.

Kommentoi

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut