Vantaan väkivallanteko puhuttaa nuoria – poliisi valvoi liikennettä ja nuorisoa

Kuvituskuva. ESM Arkisto

Pääsiäisviikon tapahtumista Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella eniten huomiota herätti 5.4. Vantaalla tapahtunut alaikäiseen kohdistunut väkivallanteko, kertoo Itä-Uudenmaan poliisilaitos viikkotiedotteessaan.

Poliisi sai ilmoituksen maanantaina noin kello 13 kauppakeskus Tikkurissa tapahtuneesta väkivallanteosta, jonka yhteydessä nuorta vahingoitettiin teräaseella.

Poliisi pääsi nopeasti paikalle ja aloitti ensiaputoimet uhrille. Uhri toimitettiin sairaalaan jatkohoitoon.

Epäilty tavoitettiin melko nopeasti tapahtuman jälkeen ja poliisi löysi epäillyn tekovälineen lähialueelta, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

– Olemme jatkaneet tapahtumien selvittämistä ja teko näkyy valvontatallenteella. Tapauksella on myös ulkopuolisia todistajia. Epäilty on puhutettu rikollisen teon johdosta ja hän on myöntänyt teon. Asianomistajan tila on vakaa. Jatkamme asiassa yhteistyötä eri viranomaisten ja asianosaisten kanssa, kertoo tutkinnanjohtaja Aura Lehtinen.

Poliisin mukaan tapaus on huolestuttanut nuorten keskuudessa. Poliisi pyytää välttämään huhupuheiden levittämistä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Poliisin Rapido-ryhmä valvoi nuorisoa perjantaina 2.4. Mäntsälässä, Järvenpäässä, Keravalla ja Vantaalla. Alueilla oli erittäin rauhallista, pois lukien Vantaalla olleet bileet, jossa yksityisasunnosta poistettiin noin 40 nuorta, tiedotteessa kerrotaan.

Lauantaina Tuusulassa Hyrylän urheilukeskuksen luota tuli ilmoitus, jonka mukaan paikalla olisi kymmenien nuorten päihtynyt joukko, joista osa vahvasti päihtyneitä. Partion saapuessa paikalle, ei nuoria ollut paikalla urheilukeskuksen pihassa.

– Tiedossamme kuitenkin on, että kolme alaikäistä nuorta oli juonut itsensä huonoon kuntoon. Kaksi nuorista oli viety sairaalaan ja kolmas nuori tavoitettiin poliisipartion toimesta kavereidensa luota. Partiot tekivät yhteistyötä pelastuslaitoksen ja sosiaalitoimen kanssa asian selvittelyssä, rikoskomisario Hanna Kiiskinen kertaa lauantain tapahtumia.

Hyrylästä partiot siirtyivät jatkamaan valvontaa Järvenpäähän, Jokelaan ja Kellokoskelle. Häiriökäyttäytymisiä ei näissä paikoissa havaittu. Partiot tapasivat paikalta rauhassa käyttäytyneitä nuoria ja keskustelivat heidän kanssaan.

Viime viikon lopulla keskiviikon 31.3. ja perjantain 3.4. välisenä aikana tapahtui useita asuntomurtoja Mäntsälässä, Myrskylässä ja Askolassa.

– Mäntsälän Mustamäessä sijaitsevan kerrostalon maatason asuntoon oli tunkeuduttu ja anastettu omaisuutta. Myrskylän Myllykylässä omakotitaloon oli murtauduttu ja anastettu auton avaimet ja näillä pihasta henkilöauto, kertoo rikoskomisario Freddie Cederlund.

Edellisten lisäksi Askolassa oli omakotitalon pihalla olevaan peltihalliin murtauduttu ja anastettu neljä moottoripyörää.

Pääsiäisen meno- ja paluuliikenteen valvonta työllisti liikennepoliisia.

– Isompia ruuhkia ei havaittu, mutta ajonopeudet olivat paikoin kovia ja 26 ajokorttia päätyi poliisin haltuun. Liikenteenvalvonnan lisäksi tuimme valvonta- ja hälytystoiminnan partioita tehtävillä, kertoo komisario Asko Sartanen.

Viikonvaihteessa kirjattiin 14 törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista.

– Kovien ylinopeuksien lisäksi osa ajoi ajo-oikeudetta, osa huumeiden vaikutuksen alaisena ja oli yksi kilpa-ajokin kolmen auton kesken, Sartanen kuvailee tapahtumia.

Lisäksi liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja piittaamattomuudesta johtuvia kirjauksia tehtiin 16 ylinopeuden takia.

Kotihälytystehtävistä yli puolet osui pääsiäisviikonlopulle. Tehtävien kokonaismäärä ei kuitenkaan ollut koko pääsiäisviikon osalta poikkeuksellisen suuri verrattuna aikaisempiin viikkoihin. Lisäystä oli noin 10–15 tehtävää. Suurin osa tehtävistä liittyi metelöintiin tai muuhun häiriötä aiheuttavaan käyttäytymiseen. Perheväkivaltatehtävissä pudotusta oli kolmen tehtävän verran edelliseen viikkoon verrattuna.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut