Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myrskytuulta, roimaa sadetta, räntää... – Tällainen myräkkä pyyhkii nyt Suomen yli: "Paluuliikenne töistä kulkee reippaassa vesisateessa"

Tuuli nousee perjantaina myrskylukemiin ja sateitakin on luvassa oikein reilusti. Perjantai on viikon tuulisin päivä.

– Kyllä, myräkkä on tulossa, vahvistaa Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Nina Karusto.

Ilmatieteen laitos on antanut perjantaille tuulivaroituksen iltayhdeksään asti. Etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla. Tuulen nopeus nousee puuskissa 20 metriin sekunnissa eli liki myrskypuuskiksi.

Vielä alkuviikosta ennustettiin perjantaiksi jopa lumisadetta, mutta Karuston mukaan ainakin Uudellamaalla sateet näyttävät tulevan pääosin vetenä.

– Räntääkin voi tulla, mutta vettä ainakin riittää, hän sanoo.

Tuulet voimistuvat viimeistään iltapäivän tienoilla ja etenkin rannikolle on luvassa myrskypuuskia. Uudenmaan pohjoisosiin kovimmat tuulet eivät ehkä yllä.

– Koko maassa on itse asiassa hyvin tuulista ja sateista.

Myrskypuuskat voivat aiheuttaa yksittäisiä vahinkoja, kuten kaatuneita puita ja lyhyitä sähkökatkoja.

– Puissa ei ole vielä lehtiä, joten tuuli ei tartu niihin kovin hyvin, Karusto huomauttaa.

Myös liikenteessä voi olla perjantaina hankaluuksia. Ilmatieteen laitos varoittaa ajokelin muuttumisesta huonoksi lumi- tai räntäsateen vuoksi. Onnettomuusriski on kohonnut.

Karusto tosin harkitsee liikennevaroituksen ottamista pois Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilta.

– Kovan tuulen takia iltapäivällä sataa kyllä vettä viistosti, mikä voi haitata näkyvyyttä. Paluuliikenne töistä kulkee reippaassa vesisateessa.

Kovaa tuulta jatkuu yöhön asti. Lauantaina tuuli taas voimistuu hetkellisesti ja sateitakin voi tulla kuuroina. Sade tulee eri olomuotoina, räntänä ja kenties luntakin on joukossa.

– Lauantaina lämpötila on noin viisi astetta plussalla. Sunnuntai on sitten selvästi poutainen päivä ja lämpötila voi nousta kymmeneen asteeseen tai jopa sen yli, Karusto selvittää.

Etelästä tosin nousee matalapaine ja jos pilvisyys on runsasta, lämpötila voi jäädä alle kymmenen asteen.

Matalapainetta on luvassa myös ensi viikon alussa.