Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

PK-35 Vantaa potkaisee liigakauden käyntiin kotikentällä – luottotoppari Roosa Toivanen uskoo vahvistuneen joukkueen palaavan tällä kaudella mitalitaistoihin

PK-35 Vantaa oli joutunut liigalisenssiongelmista johtuen pelaamaan kauden 2019 Ykkösessä. Vaikka joukkue olikin syksyn 2018 mestaruusjuhlista kovasti nuorentunut, viime kauden sijoitus ei ollut sitä, mitä Länsi-Vantaalla odotettiin.

– Nyt pelaajat ovat oppineet pelitaktiikkamme. Olemme vaihtopelaajia myöten paljon vahvempia ja tähtäämme mitaleille, julistaa PK-35 Vantaan 23-vuotias luottotoppari Roosa Toivanen, jolla on alkamassa viides kausi liigassa.

Toivanen siirtyi Vantaan Jalkapalloseurasta PK-35 Vantaan sopimuspelaajaksi kaudella 2015, mutta pelasi ensimmäiset liigapelinsä vasta 2016.

– Pelasin VJS:ssä naisten Ykköstä sen ensimmäisen kauden. Kun PK:sta lähti kokeneempia pelaajia pois, tuli nuorille tilaa.

Toivanen otti liigajoukkueessa nopeasti avauskokoonpanon paikan, kun sellaisia oli tyrkyllä. Nyt hän on jo pitkään kuulunut päävalmentaja Jari Väisäsen luotto-osastoon.

– Ihan kivasti on mennyt. Toki omat virheet jäävät hyvin mieleen, mutta aika hyvin on tullut kehujakin.

Toivasen passissa lukee syntymämaana Malesia.

– Vanhempani olivat 1990-luvun lopulla Nokian hommissa Malesiassa. Asuin siellä ensimmäisen ikävuoteni ja sen jälkeen kolme Filippiineillä.

Suomeen palattuaan Toivaset asettuivat Nurmijärven Rajamäelle, missä Roosakin yhä asuu, nykyään tosin poikaystävänsä kanssa.

Kansallisen liigan 10 joukkueesta on nyt peräti kuusi pääkaupunkiseudulta, kun HPS nousi TPS:n tilalle. Muut pääkaupunkiseutulaiset PK-35 Vantaan ja HPS:n lisäksi ovat viime kauden hopeajoukkue Tikkurilan Palloseura, HJK, espoolainen FC Honka sekä helsinkiläinen Pallokerho-35, jonka vieraana TiPS avaa liigakautensa.

Matkapelejä tulee pääkaupunkiseudun joukkueille siis runkosarjassa vain neljä: Ahvenanmaalle, Jyväskylään, Kuopioon ja Tampereelle.

– Ainahan matkat rasittavat ja vaikuttavat peliin. Mutta ei sekään ole hyvä, että niin suuri osa liigapelaajista keskittyy näin pienelle alueelle, Toivanen kiteyttää kaksipiippuisuuden.

PK-35 Vantaa avaa liigakautensa kotona viime kaudella sekä liigamestaruuden että Suomen cupin voittanutta Åland Unitedia vastaan. Toivanen ei ole hävinnyt liigassa saarelaisille kertaakaan. Hän on ollut kentällä Åland Unitedia vastaan kahdeksassa liigapelissä. Niistä punamustat ovat voittaneet viisi, kolmesti on pelattu tasan.

PK-35 Vantaan tuorein tappio ahvenanmaalaisille on viime lokakuun vieraspelistä, mutta Toivanen ei ollut mukana matkassa korttitilin täyttymisen vuoksi.

Sitä edellisen kerran Åland United oli voittanut PK-35 Vantaan kesällä 2014. Myyrmäestä saarelaiset ovat saaneet voiton viimeksi 17.4.2013, joten siitä tulee ensi lauantaina kuluneeksi tasan kahdeksan vuotta.

Viime kaudella peleissä sai olla rajoitettu määrä yleisöä paikalla, nyt ei ainakaan alkukaudesta yhtään.

– Ei sitä pelin sisällä niinkään huomaa, kun keskittyy täysillä tekemiseen. Mutta onhan se outoa, kun ei kentälle tullessa kuulu katsomosta kannustuksia eikä näe niitä tuttuja kasvoja, Toivanen harmittelee.

Vantaalaisseura on jo selvittänyt tiensä Suomen cupin tämän kauden finaaliin, kun se kukisti Myyrmäessä viikko sitten pelatussa välierässä HJK:n rangaistuspotkuilla. Loppuotteluvastustaja on Åland United. Finaali pelataan vasta lokakuussa.

– Olisin mieluummin pelannut sen kesällä, toteaa Toivanen, joka ei aio kovin kauan tyytyä pätemään kotimaan kentillä.

– Ulkomaille pitäisi päästä, ja maajoukkueessa pelaaminen on tietysti pidemmän tähtäimen tavoitteena.

Myyrmäen jalkapallostadionilla lauantaina 17.4. klo 14 Kansallisen liigan avauskierroksen ottelu PK-35 Vantaa – Åland United. Tilaisuuteen ei oteta yleisöä.

Lue myös:

Myyrmäen jalkapallostadionin tekonurmi uusitaan kesällä – PK-35 Vantaan naisten kotiotteluista suuri osa saatu keskitettyä keväälle

Punamustilla rakennuspalikoita jo kasassa ensi kauden Kansallisen liigan joukkueeseen