Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan työttömyysprosentti on Uudenmaan korkein – Lomautettujen määrä kasvoi korona-aikana yli 600 prosenttia

Työttömien määrä jatkoi Vantaalla alkuvuonna kasvuaan. Tuoreimman helmikuisen tilaston mukaan Vantaalla on työttömänä 17 947 henkilöä. Työttömistä työnhakijoista on miehiä 9 850 ja naisia 8 097. Noin 30 prosenttia vantaalaisista työttömistä on yli 50-vuotiaita.

Työttömiä on 72 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Vantaan työllisyyspalveluiden johtaja Susanna Taipale-Vuorinen toteaa Vantaan työttömyyslukujen pysyneen samalla korkealla tasolla jo useita kuukausia.

Lomautettuja työttömistä on Vantaalla 4 187 henkilöä, kun vuosi sitten lomautettuna oli 577 vantaalaista. Lomautettujen määrä on kasvanut koronavuoden aikana peräti yli 600 prosenttia.

– Toivotaan, että pääkaupunkiseudun exit voidaan aloittaa toukokuussa. Sen jälkeen lomautettujen määrän voidaan olettaa kääntyvän laskuun, Taipale-Vuorinen sanoo.

Vantaan työttömyysprosentti on 14,7. Luku on koko Uudenmaan korkein. Vantaan taakse jäävät niin Espoo (työttömyysprosentti 11,5) kuin Helsinki (14,1).

Pääkaupunkiseudun neljässä kunnassa asui helmikuun lopussa noin 75 prosenttia kaikista Uudenmaan alueen työttömistä työnhakijoista. Uudenmaan pitkäaikaistyöttömistä asui pääkaupunkiseudulla noin 75 prosenttia ja ulkomaalaisista työttömistä noin 86 prosenttia.

Avoimena Vantaalla on 3 193 työpaikkaa. Se on yli tuhat työpaikkaa vähemmän kuin vuosi sitten.

Koko Uuttamaata tarkasteltaessa eniten uusia avoimia työpaikkoja on palvelu- ja myyntityöntekijöille, asiantuntijoille sekä rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöille.

Koronapandemia on näkynyt Vantaan työllisyyspalveluissa myös palvelupisteiden sulkemisena. Tarjolla on ollut sähköisiä palveluja verkossa ja puhelinpalvelua. Jokiniemessä sijaitseva Vernissakadun palvelupiste pyritään avaamaan toukokuun aikana koronatilanteen niin salliessa.

– Kun voimme avata palvelupisteitä, pääsemme kohtaamaan asiakkaita. Sille on valtava tarve, koska osa asiakkaista tarvitsee tukea oman asiointiinsa, Taipale-Vuorinen sanoo.