Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Kaupunki teki 200 koronatarkastusta Vantaan liikkeisiin ja kauppakeskuksiin – Tiloja ei tarvinnut sulkea eikä uhkasakkoja määrätä

Vantaalaisissa yleisölle avoimissa tiloissa on huomioitu asianmukaisesti koronapandemian torjuntaa koskevat ohjeet.

Tähän tulokseen tultiin tilojen terveysturvallisuuteen liittyvissä tarkastuksissa, kertoi Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen mediatilaisuudessa perjantaina.

– Yrittäjien palvelutilat on hyvin hoidettu, ja ohjeistuksia noudatetaan hyvin koronan leviämisen ehkäisemiseksi, Viljanen summasi.

Vantaan ympäristöterveydenhuollon väki on tehnyt viime aikoina noin 200 tartuntalain mukaista tarkastusta yleisölle avoimiin tiloihin.

Valvontaan osallistui koko valvontahenkilöstö eli 15 työntekijää. Kohteina oli muun muassa elintarvikeliikkeitä, kuntosaleja, kauneushoitoloita ja kauppakeskuksia.

Suurimmassa osassa eli 70 prosentissa tarkastuskohteista ei löytynyt mitään moitittavaa. Niissä on huolehdittu asiallisesti muun muassa turvaväleistä ja käsihygieniasta.

Ohjeistusta ja neuvontaa annettiin 30 prosentissa kohteista. Viljasen mukaan kehotuksia annettiin vain yksittäisissä paikoissa.

Jotakin parannettavaa löytyi liikuntatilojen tarkastuksissa.

– Pakkokeinoja ei ole kuitenkaan tarvittu lainkaan, Viljanen kertoi.

Vantaan ympäristölautakunnan ei siis ole tarvinnut päättää toimintojen sulkemisesta tai uhkasakon määräämisestä.

– Toivotaan, että ohjeita noudatetaan jatkossakin hyvin, jotta asiakastilojen aukioloa voidaan jatkaa turvallisesti, Viljanen totesi.

Lue lisää koronatilanteesta.