Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viranomaispäätös tuli: Harrastustilat pysyvät Uudellamaalla vielä suljettuina

Liikunta- ja virkistystilat pysyvät suljettuina Husin ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueilla 28. huhtikuuta asti. Näin päätti Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) tänään perjantaina.

Sulkumääräyksen jatkoa ovat suositelleet alueelliset koronakoordinaatioryhmät.

Päätös tilojen sulkemisesta koskee laajasti niin julkisen kuin yksityisen sektorin toimijoiden tiloja. Esimerkiksi ryhmäharrastustilat, uimahallit, yleiset saunat ja kauppakeskusten yleiset oleskelutilat eivät ole yli 10 hengen käytössä.

– Yksityiselämän piiriin ei kuulu urheilujoukkueen harjoitukset tai toisilleen ennestään tuntemattomien henkilöiden kuntosaliharjoittelu, täsmentää tiedotteessa avin aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen.

Määräys ei koske myöskään vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattua harrastustoimintaa, lakisääteisten palveluiden toteuttamista eikä ammattiurheilua.

– Sulkumääräyksen tavoite on vähentää lähikontakteja ja viruksen leviämisen kannalta korkeariskistä toimintaa, eikä tarkoitus ole, että keksitään keinoja rajoitusten kiertämiseen. Peräänkuulutamme vastuullisuutta nyt niin toimijoilta kuin yksityishenkilöiltä. Lähikontakteja täytyy yhä välttää kaikin keinoin, jotta tartuntaluvut jatkavat laskua ja rajoituksia päästään purkamaan, Nikunen sanoo tiedotteessa.

Voimassa on huhtikuun loppuun asti myös määräys, jonka mukaan toimijoiden täytyy varmistaa asiakkaille tosiasiallinen mahdollisuus turvavälien säilyttämiseen. Tämä määräys koskee laajemmin eri julkisia ja yksityisiä toimijoita kuin tilojen sulku.

Asiakastilojen sulkumääräysten noudattamista valvovat kunnat yhteistyössä aluehallintoviraston kanssa. Kunnat valvovat myös asiakastilojen yleisiä hygieniajärjestelyjä ja turvavälit mahdollistavia järjestelyjä.