Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesätöitä on nyt tarjolla enemmän kuin viime vuonna – Yrittäjien Pentikäinen: "Nuori voi saada suurta hyötyä ja iloa vaikean koronavuoden jälkeen"

Melkein neljännes yrityksistä aikoo tarjoa kesätöitä, ilmenee tuoreesta kyselystä.

Suomen Yrittäjien tilaaman gallupin mukaan yritykset pystyvät tarjoamaan tulevana kesänä enemmän kesätöitä kuin vuosi sitten.

Viime vuonna 17 prosenttia yrityksistä tarjosi kesätöitä, nyt 23 prosenttia kertoo tekevänsä niin. Se tarkoittaisi noin 78 000 kesätyöpaikkaa, jos suunnitelmat toteutuvat siten kuin yrittäjät nyt arvioivat.

Yrittäjät muistuttaa tiedotteessaan, että vielä ollaan kuitenkin kaukana normaalivuosien lukemista. Vuonna 2018 kesätöitä aikoi tarjota 28 prosenttia yrityksistä.

Eniten kesätyöpaikkoja on yli kymmenen henkilöä työllistävissä yrityksissä, joista jopa 58 prosenttia aikoo palkata kesätyöntekijöitä.

– Kannustamme tarjoamaan kesätöitä, jos se vain suinkin on mahdollista. Siitä on hyötyä yritykselle, mutta erityisen suuri hyöty ja ilo voi koitui nuorelle, joka saa vaikean koronavuoden jälkeen mielekästä työkokemusta, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo tiedotteessa.

Pentikäinen yllyttää kyselemään kesätöitä viimeiseen asti.

Yrittäjägallupiin vastasi maaliskuussa 1 120 yrittäjää eri puolilta Suomea ja sen toteutti Kantar.

Vinkkeinä kesätyöntekijää miettivälle yritykselle Yrittäjät neuvoo esimerkiksi vastaamaan jollakin tavalla jokaiseen hakemukseen, vaikka työtä ei olisi tarjolla. Lyhytkin työjakso voi myös olla merkittävä kokemus nuorelle, ja kesätyöntekijöistä kannattaa pitää hyvää huolta.

Nuoria pitää tukea, ohjata ja antaa palautetta. Keskeinen kesätyön tehtävä on vahvistaa nuoren itseluottamusta, Yrittäjät muistuttaa.