Miljoona euroa Vantaan nuorisotyöttömyyden hoitoon – Rahalla palkataan 10 uutta työntekijää

Vantaan kaupunki on saanut Uudenmaan ely-keskukselta rahoitusta Rinnalla kulkien nuorisotyöttömyys laskuun -hankkeelle. Hankkeen budjetti on noin miljoona euroa ja ely-keskuksen antaman rahoituksen osuus on 75 prosenttia. Vantaan nuorisopalveluiden johtaja Hannu Rusama kertoo kaksivuotisen hankkeen alkavan kuluvan vuoden elokuussa.

Hankkeessa tarjotaan alle 25-vuotiaille työttömäksi joutuneille nuorille yksilöllistä tukea, joka pitää sisällään esimerkiksi työnhakutaitojen ja motivaation vahvistamista. Nuorten kanssa työskennellään useana päivänä viikossa riippuen nuoren tilanteesta ja tarpeesta.

Nuorisopalveluiden ja työllisyyspalveluiden yhteiseen hankkeeseen palkataan yhteensä 10 työntekijää. Osa heistä on nuorten rinnallakulkijoita ja osa työllisyyskoordinaattoreita.

– Tavoitteena on kahden vuoden aikana tukea 400:aa nuorta. Nuoret ohjautuvat hankkeeseen työllisyyspalveluiden kautta. Tuki on hyvin konkreettista, Rusama sanoo.

Rinnallakulkija voi olla nuoren apuna esimerkiksi työhaastatteluihin valmistautumisessa. Hankkeessa huomioidaan myös nuorten vapaa-ajan merkitys ja mahdolliset elämänhallinnan haasteet.

Hankkeelle on tarvetta, koska viime vuoden lokakuun tilastojen mukaan nuorten työttömien määrä oli Vantaalla lähes kaksinkertaistunut edelliseen vuoteen nähden.

Hankkeen ohjausryhmässä on mukana Vantaan kaupungin edustajien lisäksi Vantaan yrittäjät, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos sekä suurista vantaalaisista työnantajista Fazer ja Tikkurila.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut