Vantaalle sataa kehuja – kaupungin hyvien luontokohteiden määrä yllätti Lapista muuttaneenkin

Kehut: Keräsimme lukijoilta mielipiteitä Vantaan myönteisistä puolista ja niitä tuli paljon.

Erolat eli Ante, Miika, Luka, Merja ja Oska ovat asuneet Vantaalla runsaan vuoden. He viihtyvät Ilolassa ja iloitsevat hyvistä ulkoilumaastoista. Isä Miika Erola tunnustaa olevansa yllättynyt Vantaan luontokohteista. Armi Suojanen
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Kerrankin vain kehuttiin Vantaata ja mitä siitä seurasikaan? Rutkasti hehkutusta niin, että Vantaan poskia jo hieman punottaa, sillä täällä on totuttu vaatimattomuuteen, vähättelyyn ja alemmuudentunteeseen ainakin isoihin naapureihin verrattuna.

Nyt ei pidätellä vaan ylistetään ihan estoitta. Lämmitellään ensin lyhyesti lukijoiden lähettämillä kiitoksilla: Lumenauraus toimii, hiekat puhdistettiin nopeasti pois, houkuttelevat virtuaalijumpat koukuttavat, koronarokotuksen sai sujuvasti, senioreiden Sporttikortti on hieno keksintö ja lapsen koulussa työskentelee innostavia opettajia.

Yksi asia nousi arvostuksessa ylitse muiden: Vantaalla on hyvät, monipuoliset ulkoilumahdollisuudet ja luontoa lähellä.

Uusimmille asukkaille se on myös yllätys, kuten ilolalaiselle perheenisälle Miika Erolalle, jolle luonto on erittäin tärkeä asia.

– Olen yllättynyt, kuinka paljon hyviä luontokohteita Vantaalla on. Löytyy juoksureittejä, pyöräreittejä ja metsäpolkuja. Koronavuodesta huolimatta luonnossa on ollut tilaa. Ja muita huvituksia ilman on selvinnyt yllättävän hyvin.

Erolan kiitoksille antaa painoarvoa se, että hän on kasvanut sodankyläläisessä Syväjärven kylässä. Että Lapista kotoisin oleva ihminen löytää arvoa vantaalaisesta luonnosta!

Nyt on monta mielikuvaa kääntynyt ympäri.

Miika Erola

Erola kiittelee myös Vantaan latuverkostoa.

– Laduista pidettiin upeasti huolta ja lumisateen jälkeen oli miltei heti latukone vauhdissa. Todella kiitettävää! Erola hehkuttaa.

Toinen vantaalainen ylistää Vantaan latuverkostoa ”ihan timanttiseksi”. Ja latuja hoitavat työntekijät ”tekevät latukoneilla loistotyötä”.

Miika Erola muistuttaa, että liikuntapaikoista huolehtiminen on ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa mitä parhaimmillaan.

Hän on asunut myös Kanta-Hämeessä ja Keski-Suomessa sekä ulkomailla. Vantaalle kolmilapsisen perheen toivat työt. He muuttivat Pirkanmaalta vuosi sitten, Uudenmaan sulun aikana.

Vantaa on kertakaikkisesti yllättänyt Erolan ja hän on joutunut muuttamaan mielipiteensä.

– Joskus on ollut ehdoton ei muutolle Uudellemaalle, mutta nyt on monta mielikuvaa kääntynyt ympäri.

Muiltakin vantaalaisilta saavat pisteitä ulkoilun suosikkikohteet, kuten Sipoonkorpi, Kuusijärvi, Möskärin kuntoportaat, Pitkäkosken luonnonsuojelualue Ylästössä, Petikon metsät ja hiihtoladut sekä Vantaanjoen varren ulkoilureitti ja Ankkapuisto.

Aplodeita keräävät myös Keravanjoen ja Vantaanjoen rantojen kunnostus virkistyskäyttöön sekä Vetokannaksen uimapaikka niin kesällä kuin talvella.

Parissa viestissä myönnetään, että on ilo maksaa veroja, kun rahoilla saa niin hienoja palveluja.

Asuinpaikoilla on tietysti eroa, mutta moni lukija nauttii siitä, että sieni- ja marjametsä on kävelymatkan päässä. Ja useimmiten myös joukkoliikenne toimii kätevästi.

Usein parjatut terveyden- ja vanhustenhoitokin löytävät useita vilpittömiä kiittäjiä. Palvelu on ollut kunnioittavaa ja sujuvaa.

Kulttuuripuolella pidetään muun muassa omista teattereista, elokuvien matinea-näytöksistä ja taidemuseo Artsin tarjonnasta.

Arkkitehtuuri ansaitsee yksittäisiä mainintoja: Tikkurilan uimahalli on yksi Suomen kauneimmista ja ”rakennustaiteellista riemua” koetaan, kun ikkunasta näkee Matti Suurosen suunnitteleman Casa Finlandia -sarjan huoltoaseman Simonkylässä.

– Hyvä arki on parasta elämää ja minusta Vantaa mahdollistaa tämän – turhia tärkeilemättä, kiteyttää Anna-Liisa Korhonen pitkän kehulistansa lopuksi.

Kotikaupunki

Ilo olla vantaalainen

Aina on parannettavaa, mutta kyllä vantaalaiset huomaavat myös hyvät asiat. Monet kehulistojen lähettäjät harmittelivat, että kiitettävää on niin paljon, ettei kaikkea voi luetella.

Vantaan Sanomien lukijoilta tuli myös kiteytyksiä vantaalaisuudesta, ja millaista Vantaalla on asua. Eräässä viestissä todettiin ykskantaan, että on ilo olla vantaalainen ja toisessa että Vantaa on mahtava paikka asua.

Sitäkin korostettiin, että Vantaalla voi olla oma itsensä eikä tarvitse esittää jotain muuta. ”Ollaan ylpeitä, että me ollaan me”.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut